Kylän Pienet Joulumyyjäiset / Christmas FairKuva: Hanna Lind, 2012
Kylän Pienet Joulumyyjäiset saivat alkunsa 2008. Haaveilin omista pienistä joulumyyjäisistä autotallissamme. Kerroin ideastani naapureille ja he innostuivat oitis tulemaan mukaan.  

Kuva: Hanna Lind


 

Olen harrastanut käsitöitä pienestä lähtien. 10-vuotiaana olin kesän käsityöasemalla ja ompelin itselleni vaatteita. Perheessämme on ollut vahva käsillä tekemisen meininki isovanhemmista lähtien. Tykkään myös askarrella, tuunata ja tehdä erilaisia asetelmia ja kransseja. 
Ensimmäisen kranssini tein vuonna 1997 kun esikoisemme syntyi. Opeteltuani tekniikan pidin taloyhtiössämme askarteluiltoja, joissa opetin muillekin tekoa. Sen jälkeen onkin tullut opetettua kranssin tekoa aika paljon, mm. Kuopion rouvasväenyhdistyksen kursseilla.
Koska harrastaminen on kivaa ja moni on aina kysellyt aidosti käsintehtyjen tuotteiden perään niinpä myyjäisten tarkoitus oli tuoda eri harrastajien tuotteita tarjolle. Muistan kuinka lapsena ollessani kävimme aina paikallisten eläkeläisten joulumyyjäisissä hakemassa leivonnaisia ja käsitöitä jouluun. Niistä ajoista on jäänyt kivat muistot ja ehkäpä oma joulumyyjäiskipinä iski jo silloin! Nykyään perinteisiä käsityömyyjäisiä on harvemmin tarjolla ja halusin tarjota myös lapsillemme mahdollisuuden osallistua tällaiseen.

Kuva: Hanna Lind


Tyttärillämme oli myös oma puoti myyjäisissä. Heidän tuotteensa keskittyivät ns. herkkuihin (mm. piparkakkuja, pikkuleipiä, makeisia, vaahtokarkki-tikkareita jne.). Lisäksi he askartelivat mm. joulukortteja ja erilaisia joulukoristeita.

Myös mieheni innostui nikkaroimaan myyjäisiin. Itse "tuunasin" hänen nikkaroinnit aina loppuun... Näin käsityöharrastamisesta tuli koko perheen harrastus. 
Vuonna 2013 myyjäiset siirtyivät autotallistamme paikalliselle kylätalolle, Kuhasen kylätalolle. Kylätalolle siirtymisen myötä myyjäisten "virittely" keskittyi parin päivän päähän myyjäisistä ja vaati melkoisen puristuksen, etenkin päätyön ohella. Myyjäiset ovat kasvaneet alkuajoista ja kävijöiden myötä myös kysyntään vastaaminen on haasteellisempaa.
Tästä johtuen päätimme jäädä myyjäisistä pois syksyllä 2016, tällä perheellä kun riittää haasteita ja menoja muutenkin... 

Osa alkuperäisestä porukasta kuitenkin jatkaa perinnettä ja osaksi uusien myyjien myötä pitävät myyjäiset vanhaan tapaan. 

Pienimuotoisesti myös tämä perhe puuhailee ja jotain järjestänee joulun alla. Kannattaa seurailla sivuja ja fb:tä, ilmoitamme liikkeistämme siellä!

Harrastamisen ja käsityön iloa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!