Onnela

 
Kotimme on Kannustalon Onnela -malli. Vuosia haaveilimme omasta kodista jossain "väljässä" paikassa, maalla, lähellä kaupunkia. Etsimme sopivaa tonttia vuosia. Olimme ihastuneet nykyiseen asuinpaikkaamme jo vuosia aikaisemmin, mutta sopivia tontteja ei vain löytynyt. Minulla kun oli vaatimuksena tontti, joka ei ole metsämaata (etenkään havu). Olen aina halunut oman kasvimaan ja kunnon nurmikon ja sellaisen perustaminen puhtaalle metsämaalle vaatii ison työn. Sopiva maa löytyi... hiesua ja tontilla kasvoi metsämansikkaa, orvokkeja, lehtipuita ja muita lehtomaisempia kasvia.

Myöskin eri talomalleja olimme katsoneet vuosia ja aina vaan palasimme samaan kuvastoon, Kannustalon Onnelaan. Siinä oli jotain huvilamaista kauneutta, samoin menneen ajan meininkiä. Sehän sopi tällaiselle "vanhalle sielulle". Kannustalolla on mietitty jokainen yksityiskohta tarkkaan ja huolellisesti ja se näkyi taloista. Kiersimme katsomassa kymmeniä taloesittelyjä Kannustaloista. Myöskin sukulaiset ja tuttavat olivat rakentaneet Kannustaloja ja kehuivat vuolaasti materiaalien laadukkuutta samoin toimitusta ja määrää. Joten lopullinen päätös oli helppo tehdä. Emme ole katunut mitään! Kaikki toimi täydellisesti!

Lisäksi mallikin oli melkein suoraan esitteestä, Onnela 170. Emme tarvinneet tehdä minkäänlaisia muutoksia pohjaan. Peilikuvaksi ja muutamia kaappeja eri tavalla. Siinä kaikki muutokset. Täytyy sanoa että pohja on toiminut arjessa oikein hyvin. Menevälle ja touhuavalle perheelle oikein toimiva. Keittiössä teimme sellaisen muutoksen että pohjaan suunnitellun ruokapöydän paikalle teimme ison, kiinteän saarekkeen. En vaihtaisi sitä mistään hinnasta pois!!! Erittäin hyvä perheeseen, jossa on viisi kokkia ja paljon vieraita joiden kanssa kokkaillaan. Suosittelen lämpimästi!

Patiomme:

Isännän tekemä pergola ja ruokapöytä.


Kesäkeittiömme baaritiski.
Olemme totaalisia kesäihmisiä, patiomme on toinen olohuoneemme kesällä. Siinä kokataan, syödään, seurustellaan, pelataan korttia ja pelejä, nautitaan auringosta, luetaan jne.

Huvimaja:Rakensimme kierrätys-materiaaleista huvimajan, Villa Unelman, pihallemme.
Sokkeli on muurattu purkutiileillä, seinät vanhoja ikkunoita, ovet vanhat puiset peiliovet Keltaisesta Pörssistä. Ainoastaan katon valokatteet on ostettu uutena. Runkopuutkin ovat talostamme ylijäänyttä puutavaraa, reivauspuita ym.
Huvimaja on n. 12 neliötä.

Sokkelin muurasin minä, rungon, seinät ja katon teki mies. Maalauksen hoidin taas minä. Eli yhteistyöllä tämä sujuu! :)
Huvimajassa ei ole perinteistä grilliä tms. Tämä maja on tehty seurusteluun!
Istuskelemme iltoja, lapsilla on ollut kavereineen synttärijuhlat, joulumyyjäisissämme se on ollut kranssimyymälä jne.
 10 kommenttia:

 1. Moi,

  Kaunis koti teillä :) Itseäkin kiinnostaisi tuo Kannustalojen Onnela malli, mietityttää vain tuo takapihan lasikuisti, joka on avonainen. Millä se pidetään talvisin auki niin, etteivät kuistin lasit jäädy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meilläkin on Onnela malli, ja siinä lasikuistin keskellä oleva avoin tila on varustettu lasisilla liukuovilla. Ovat suht näkymättömät ja kesällä lasikuistista voi nauttia ilman ovia (liukuvat siis tarpeeksi pitkälle aukosta. Hyötynä on se, että talvella ei tule varmasti lunta tupaan. Kuurankukkia tulee kovina pakkaspäivinä, muutoin ikkunalasit pysyvät talvella avoimina.
   t.Susan

   Poista
 2. Wööbi: Kiitos! :)

  Anonyymi: Kiitos! Kyllähän nuo terassin lasit saavat talvella kuurankukkia sinne tänne. Väkisinkin, koska ei ole ns. lämmintila. Mutta eivät ole koskaan umpijäässä ja "pimeänä" koska on keskeltä auki. Esim. huvimajasamme, joka on kylmä tila ja umpinainen, jäätyy talvella ikkunat täysin umpeen. Terassin ikkunoista kuitenkin on selkeä näkymä ulos yleensä aina. Kuurankukat ovat siellä täällä. Etupuolen lasikuistin ikkunat ovat normaalisti vapaat jäästä, koska on lämmin tila.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Todella kaunis koti teillä!
  Meille Kannustalo oli ainoa vaihtoehto ja Ainolamme valmistuukin jouluksi :)
  -riikka84

  VastaaPoista
 4. Riikka84: Kiitos kaunis! Emme ole katunut Kannustaloamme. Onnea teille tulevaan kotiin! <3

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Olisiko sinulla näyttää sisäkuvia Onnelastanne. Olisi kiva nähdä, miten olette ratkaisseet esim olohuoneen sisustusmahdollisuudet.
  Kiitos etukäteen. t.SUsan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susan! Olen unohtanut tämän aiva tyystin kun toukokuu meni muualla kuin blogistaniassa. Yritän saada tässä jossain vaiheessa kuvailtua ja laitettua.

   Poista
 6. Hei! Päädyin sivuillesi kun surffailin netissä ja etsin pergolasta kuvia yms koska meillä työn alla nyt sellainen..Asun pohjanmaalla ihan kannustalon tehtaan naapuripitäjässä :)Todella kaunis koti teillä..Oikea Helmi :)..Kannustalo on aina ollut myös minun unelmani...ehkä se myös jonain päivänä toteutuu :)Lämmintä kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kommentistasi! Olen aina itse ihaillut Kannustaloja, ovat niin viimeisteltyjä ja tarkkaan mietittyjä, puhumattakaan laadukkuudesta. Toivotaan että tekin saatte oman Kannustalonne! :D Oikein hyvää kesää sinne Pohjanmaallekin!

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!