20. helmikuuta 2016

PENKKARIT 2016

TJ0!
Tuota huutoa kuuluikin sitten torstaina.
Vanhin tytär vietti torstaina penkkareita Kuopion Klassillisella lukiolla. 
Nuoria riitti 6 rekan lavalle heidän koulustaan. 

Penkkariasu vahvistui loppuvuodesta, Ensimmäinen ajatus oli geisha, joka oli vielä vuosi sitten suunnitelmissa. Seuraavaksi tuli Maleficent. Loppuvuonna Star Wars huuman myötä ajatus lukittui Prinsessa Leiaan. Tytär on katsonut kaikki Star Wars elokuvat ja on fani, joten luonnollinen valinta. Asua katsottiin ensin nettikaupoista, mutta huonon tarjonnan ja laadun myötä päädyttiin ompelemaan itse  - siis mami...

Vyö oli kuulemma tärkeä osa ja se tehtiin nahkapaloista, valkoisesta sekä hopean värisestä. Ympyrä-koristeet tein juomatölkin pohjista, kierrätystä piti saada tähänkin!
Tölkeistä pohjat pois leikkaamalla. Hionnan jälkeen kiinnitin pohjat  käsin ompelemalla neljästä kohdasta. 


Klassikkalaisten äidit (ja ehkä tyttäretkin, miespuolisista en tiedä...) olivat leiponeet nuorille lähes 1000 suolaista ja 1000 makeaa leivonnaista kahvitukseen. Määrä oli järkyttävän iso, mutta leivonnaiset hupenivat hyvää vauhtia kaikkien lukiolaisten ja paikalla olleiden huoltajien & opettajien suuhun.


Tytär ystävineen koulun pihalla.

Penkkarishown jälkeen nuoret kipusivat kuorma-autojen lavalle valmiina ajelulle.

Katseet tulevaisuudessa...:
Hauskaa tuntui olevan ja riemua & karkkeja jaettiin kadunvarrella vilkuttaville. Ytimekkäät huudot kaikuivat autojen lavoilta. Upeita asuja, hyvin olivat nuoret varustautuneet päivään! Itseäni hymyilytti Stubbiksi pukeutunut kaveri, jolla oli juustohöylä rintataskussa... (valitettavasti kuvaa ei ole.) Osa nuorista ainakin seuraa muutakin kuin instagram-selfieitä (tai sitten juuri niitä :P).

Nuorimmaisen karkkisaalis oli järkyttävä, reilu 2 kg karkkia. Oli varautunut kassin kanssa kadunvarteen, ehkä isosiskon kavereilta tipahteli normaalia enemmän karkkia...

Tällaista tänne touhutupaan. Ensi viikolla onkin sitten taas uudet touhut... Kuopion konservatoriolla Talvikamari-festivaalit koko viikon ajan ja neidit tanssimassa maanantai- ja tiistai-iltoina.
Kannattaa käydä tsekkaamassa ohjelma, paljon ilmaisia konsertteja pitkin viikkoa!


Oikein hyvää viikonloppua kaikille!


5 kommenttia:

 1. Kaunis puku teidän tytöllä :) Meillä mentiin tänä vuonna vanhojen tanssien puitteissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi, vanhat on jotenkin niin ihana tapahtuma! Ensi vuonna meilläkin taas vanhat...

   Poista
 2. Olipa hauskoja kuvia! Meillä välivuosi ja ehkä ensi vuonnna saamme uuden abin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Meillä on ensi vuonna jälleen vanha... :) Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 3. Upea asu! Tuo vyö on todella huikea. Näinkin näitä penkkarikuvia jo Kuopion sivuilla. Hauskoja ja kekseliäitä oivalluksia nuorilla.

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!