11. tammikuuta 2016

Joulukuun viimeiset, vuosi 2015 paketissa

 















 
***
 
 

 

 

 
Hellumarei pitkästä aikaa!
 
Joulukuu ja loppu vuosi oli sellaista mylläkkää, ettei millään putkilla löytynyt energiaa/aikaa bloggailuun!
 
Koko viime vuosi oli yhtä hurlumheitä, uusi työkin on kuormittanut aivoja kiitettävästi. Olen joka vuosi ajatellut että nämä on niitä ruuhkavuosia, ettei paljon ruuhkaisemmaksi voi mennä... joka vuosi totean että uusi vuosi on päihittänyt edellisen. Toivon todellakin, että tämä vuosi olisi poikkeus ja hiukan helpompi edelliseen verrattuna.
 
Viimeisenä adventtina kävimme perinteisellä perheen jouluretkellä Joensuussa. Vaikka hullulta tuntui lähteä jonnekin (meillä noilla "lähtöjä" on jatkuvasti jonnekin päin, lähinnä kuljetteluun) mutta kylläpä teki hyvää! Joensuusta löytyi jälleen joululahjat, edelleenkin liputan tuon pienemmän kaupungin puolesta tarjonnan mielessä!
Sarustiikkaa en voi liiaksi kehua, se vaan on paikka jonne on pakko päästä!
Joulu oli juuri ovella joten odotinkin jo hyllyjen tyhjyyttä... Enkä ollut väärässä, heillä oli positiivinen ongelma; suurin osa joulutuotteista oli myyty loppuun. Minulle riitti tunnelma ja Sarin ystävällisyys, sain joulun mukaan sieltä!
Taitokortteli on muutenkin kiva paikka käydä. Nautimme terassilla glögit ja saksalaiset bratwurstit.
H&B Home käynti oli myös antoisa, siellä oli ihania astioita ja tyttöjen joululahjoihin pieniä kivoja lisiä, mm. Johan Bülowin lakritsia.
 
Oma joulunlaitto alkoi aatonaattona töistä ja kouluista päästyä, leivoimme tyttöjen kanssa karjalanpiirakoita, mies teki laatikot ja kinkku yöksi uuniin.
Tänä jouluna teimme muutenkin tyttöjen kanssa paljon herkkulahjoja viemisiksi, mm. italialaista panettonea, valkosipulitahnaa, kakkuja ja erilaisia pikkuleipiä.
 
Yksi meidän perheen suosikkeja on valkosipulitahna, joka on huippu hyvää kinkun päällä, mutta ylipäätään lihan, leipien ym. kanssa! Tässä teille resepti:
 
 
VALKOSIPULITAHNA
 
2dl valkosipulinkynsiä
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl limettimehua
1 tl suolaa
1/2 chili
pala tuoretta inkivääriä
1 rkl tuoretta korianteria
 
Kynnet kiehautetaan n. minuutin ajan jolloin kuoriminen helpottuu.
Kuorittuja kynsiä keitetään vielä 1 min.
Kaikki aineet laitetaan yhteen ja soseutetaan sauvasekoittimella.
Säilytetään jääkaapissa.
 
 



4 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat joulusta!
    Tuota valkosipulitahnaa on kokeiltava:)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Ihastuin tuohon luistinkranssiin, pitäisi joskus ajaa Joensuuhun. Ei sinne kovin pitkä matka ole. Pari tuntia vain, mutta ei silti tule lähdettyä. Ruuhkavuodet vie, ehkä ne joskus helpottaa. Viimeistään kun lapset ovat maailmalle lentäneet. Sitten tosin illat täyttyy omista harrastuksista ja eläkkeellä sitä vasta kiire onkin ;). Oikeasti, kyllä se varmasti jossain vaiheessa helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen huomannut että eläkeläiset ne vasta kiireisiä ovatkin... Tosin tahtoo olla itselle tehtyä kiirettä, ei muista riippuvaa. :) Pitää vaan yrittää nauttia näistäkin hetkistä, joskus sitä tulee olemaan ikävä lasten kotona hyörimistä ja siitä aiheutunutta kiirettäkin. :)

      Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!