5. marraskuuta 2015

Lokakuu paketissa 
Harrodsin egyptiläiset portaat 


 
Lokakuukin on paketissa ja päällimmäisenä siitä jäi mieleen "neitsytmatka" Lontooseen.
Vanhin tytär täytti kesällä 18-vuotta ja lahjaksi sai valita pidennetyn viikonlopun Euroopan kaupungissa tekijöidensä kanssa. :)
 
Kaupungiksi sitten valikoitui Lontoo, jossa meistä kukaan ei ole lentokenttää lähempänä käynyt.
Pidennetty viikonloppu oli kyllä aivan liian lyhyt aika, etenkin kun tahdin määräsi juniori.
Itsellä oli ainoana toiveena musikaalin lisäksi British Museum mutta eipä ehditty sinne saakka... Kylläkin metrolla viuhuttiin Kings Crossin juna-asemalle, Madame Tussaudille ja moneen moneen kauppaan... Totesimme että Lontoo on kallis kaupunki, etenkin kun euro näyttäytyy puntaa vasten huonosti. Ostokset jäivät hyvin vähäiseksi, elämyksiä siitä edestä.
Iltapäiväteet, pubi käynti, fish and chips (njaah...) Harrods jumalattoman upeineen osastoineen (mm. mieletön joulu-osasto), Kensington Gardens, Chinatown, West End, Soho, Westminster, Tower, London Bridge, Notting Hill ja Portobello Road Market jne. jne.
Harry Potter -fanina neiti vei meidät juna-asemalle otattamaan yhden kuvan (voitte uskoa isännän ilmeen kun tajusi miksi sinne mentiin...), Hamleysin lelukaupasta tuliaiset pikkusiskoille (seljasauva...) ja päälle Star Wars huumaa Madame Tussaudilla!
Matkan kruunasi Phantom of the Opera -musikaali Her Majesty's Theatressa! Vanha teatteri oli todella upea ympäristö juuri tuolle musikaalille. Laulajat ja soittajat olivat upeita!
Neljän päivän aikana tuli käveltyä yli 70 km (parhaana päivänä 26 km!) vaikka metrolla ja busseillakin suhailtiin kiitettävästi.
Eli Lontooseen on varattava hyvät kävelykengät, kameraan kuvatilaa, aikaa, paksu lompakko ja hermoja Oxford Streetille. (Huomasin että en ole oikein kova shoppailija, väentungos kävi ahdistamaan).
 
Nyt sitten ollaankin marraskuussa ja kohti joulumyyjäisiä mennään vauhdilla...
 
Jos joku kaipailee enemmän kuulumisiani, kannattaa klikkailla instagrammiin. Olen huomannut että se sopii kiireiselle ihmiselle paremmin kuin tämä blogi. Ehkä kun elämä (joskus) rauhoittuu, tännekin ehtii enemmän runoilla. :)
 


4 kommenttia:

 1. Wauuuu.... sinä yksi kaupunki, jossa haluaisin käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä paljon nähtävää!

   Poista
 2. Ihania kuvia, Lontoossa varmasti riittää nähtävää ja koettavaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana Lontoo!! En itsekään diggaa liiasta väenpaljoudesta, mutta olin positiivisesti yllättynyt siitä ettei siellä ollutkaan niin paljoa väkeä kuin oli kuvitellut... ja kaupunkihan on aivan huippu! Näitä kuvia katsellessa nousi taas kuume päästä uudelleen <3

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!