16. elokuuta 2015

Toscanan auringon alla - jälleen


 
Kuva: turismocongusto.it
 
Lopulta olemme päässeet Toscanaan asti, tarkemmin sanottuna Lucignano -nimiseen kukkulakaupunkiin. Italiassa ja etenkin Toscanassa on paljon pieniä kaupunkeja, jotka on rakennettu kukkulan laelle, muurit ympärille. Muurien sisällä on tunnelmallinen pieni kaupunki kapeine, mutkittelevine katuineen.
 
Vuokraamamme huvila oli kukkulan alapuolella, 2 km:n päässä itse keskustasta. Nousu mäen päälle lähes 40 -asteen helteessä oli todellinen urheilusuoritus.
Sää Italiassa oli enemmän kuin lämmin, puolentoista viikon aikana lämpötila ei tippunut edes yöllä alle 30-asteen!
 
Uima-allas oli enemmän kuin tarpeen viikon aikana ja eniten vietimmekin aikaa pulikoidessa. Tosin iltapäivällä lämpötila alkoi olla sitä luokkaa että altaalla loikoilu vaihdettiin mielellään ilmastoituun autoon ja vaikka ostoskeskukseen.
 
Huvilamme pihassa oli upeita patsaita ja oma puutarha. Piha-alue oli iso ja siinä olisi pystynyt pelailemaan ellei olisi ollut niin kuuma. Viikon aikana nurmikko alkoi muuttua kuivaksi koppuraksi.
 
Esikoinen täytti viikon aikana 18-vuotta ja "ensimmäisen baari-illan" vastineeksi neiti sai päivän ja illan altaalla vanhempien ja matkaseuramme kanssa. :)
 
Olemme olleet kahtena aiempana kesänä Monte san Savino nimisessä kukkulakaupungissa, joka oli n. 8 km päässä Lucignanosta. Yhtenä iltana meidän piti käydä tutussa ravintolassa syömässä ihanaa toscanalaista ruokaa ja muistelemassa kahta aiempaa kesälomareissua.
 
Viikon aikana käytiin mm. Firenzessä ja Cortonassa, jotka meille oli jo tuttuja edelliseltä kesiltä.
 
Huvilan pihalla kasvoi isoja rosmariini-puskia ja lähtipä sieltä vähän rosmariinia matkaankin... Juuri tänään laitoin kuivaneet rosmariinit lasipurkkiin talteen syksyn lohkoperunoita varten. Kylläpä oli mahtavat aromit! Toscanassa tekemämme uuniperunat oliiviöljyllä ja tuoreella rosmariinilla olivat parhaita mitä olen koskaan saanut. Nyt ymmärrän mitä "Toscanan auringon alla" tarkoittaa... Kyllä kasvit ja yrtit ovat aivan eri makuisia kun ne ovat saanet kunnon lämpimiä aurinkokylpyjä!
 7 kommenttia:

 1. Oi, kuullostaa ihanalta! Mikä oli tuo teidän huvilanne, mitä kautta vuokrasitte? Mihin lensitte, Firenzeenkö? Teillä oli auto vuokralla? Kuten ehkä huomaat, niin minulla on haaveissa loma Toscanan auringon alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme vuokranneet kolmena kesänä peräkkäin huvilan Gaia Travelsin kautta http://www.gaia-travels.com/ . Asiointi suomalaisten naisten kautta ja kaikki on toiminut niin kuin on pitänyt. Voimme suositella! Ensimmäisenä kesänä lensimme Roomaan, josta vuokrasimme auton. Kahtena viimeisenä kertana olemme ajaneet Suomesta omalla autolla! Lautalla Tukholmaan, josta Ruotsin halki etelä-Ruotsiin, lautalla Saksaan, Saksan ja Itävallan halki Italiaan. Voimme suositella sitäkin. Kun ei ota liian tiukkoja etappeja tuostakin nauttii! Meillä päivän ajot keskimäärin olleet 600-700 km, joka hyvillä moottoriteillä sujuu leikiten.

   Poista
  2. Kiitos tästä vastauksesta, tuota Gaia-travelia olenkin kuikuillut jo "sillä silmällä".

   Poista
 2. Kyllä kuulostaa ihanalta reissulta! Upea paikka! Olisi kiinnostavaa kuulla mitä kautta varasitte huvilan? Olen haaveillut Villan vuokraamisesta myös..

  Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvila tosiaan vuokrattu suomalaisten pyörittämän Gaia Travelsin kautta: http://www.gaia-travels.com/. Todella helppoa ja toimivaa! Suosittelen!

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!