11. elokuuta 2015

Romeon ja Julian Verona

 
Vuosi sitten kesällä teimme kotimatkalla kahden tunnin pit-stopin Veronaan. Ihastuimme kaupunkiin täysin ja tälle kesälle varattiin yöpyminen tähän Romeon ja Julian kaupunkiin.
 
Verona on todella siisti ja viehättävä kaupunki Veneton alueella. Verona on täynnä historiaa ja kulttuuria. Roomalaisten rakentama amfiteatteri Arena on nykyisin oopperan näyttämö, löytyypä kaupungista roomalaisten rakentama siltakin. Haaveissa on joskus mennä katsomaan ja kuuntelemaan Aida-oopperaa Verona areenalle... Kaupunkia kiertävä muuri on Unescon maailmanperintö-listalla.
 
Verona on myös Shakespearen Romeon ja Julian tapahtumapaikka ja pitihän meidän käydä Julian parvekkeen alla huhuilemassa. Julian kotitalon ympäristössä olevat seinät olivat aivan täynnä turistien kirjoittamia rakkaudentunnustuksia.
 
Veronasta löytyy myös paljon shoppailtavaa ja harvemmin näkee yhtä siistejä katuja... marmoria joka aamu puhdistettuna! Näillä kaduilla käveli mielellään!
 
Veronasta pääsimmekin päätepysäkkiin, Toscanan talolle. Siitä seuraavassa postauksessa...
 


2 kommenttia:

  1. Nämä sinun reissupostaukset ovat olleet ihanaa katseltavaa ja luettavaa! Italiassa on paljon kaikkea mukavaa, pari kertaa on siellä tullut käytyä. Veronasta tykkäsin minäkin, Venetsia jäi jotenkin valjuksi kaiken hehkutuksen jälkeen. Likaista ja no, ihmiset eivät olleet jostain syystä kovin ystävällisiä. Lie sateinen sää vaikuttanut paikallisten mielialaan :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Verona on kyllä aivan ihana kaupunki! Itse tykkäsin kyllä Venetsiastakin, ainoastaan jyllännyt vatsaflunssa vei parhaimman terän vierailusta. Tosin meillä oli kyllä hyvä ilma. Saattaa olla että itsellä se historian ja arkkitehtuurin into vei niin huomion että en kiinnittänyt niin huomiota muihin ihmisiin.. :)

      Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!