3. elokuuta 2015

Matka jatkuu

 


 


 

 
Matka Toscanaan jatkuu...
Salzburgista siirryimme Alppien/Dolomiittien läpi kohti Venetsiaa, jossa olimme yön yli.
Menimme junalla mantereen puolen Mestrestä Venetsian saarelle ja siitä lähdimme kävelemään ja "eksymään" Venetsian kapeille kujille, kuten turisteja neuvotaan tekemään. Vain silloin koet oikeaa Venetsian tunnelmaa.
 
Niinhän me teimme ja paljon tunnelmallisia, mielenkiintoisia ja kauniita paikkoja löytyi. Lasten mielestä Venetsia "haisi"... Vesi kanaalissa ei ole puhtaimmasta päästä joten kyllähän sieltä pientä "merellistä tuoksua" lähti. Rialton market-alue oli todella mielenkiintoinen ja upea kaikkine merenelävineen. Saatoimme vain ihailla kaikkia nilviäisiä, kaloja ja simpukan kuoria.
 
Ihan Rialton sillan läheltä löysimme sattumalta pienen-pienen liikkeen, jossa myytiin käsin maalattuja naamioita. Mistä tiesimme että ne olivat käsin tehtyjä? Siitä että myyjä koko ajan maalasi ja käsitteli naamioita siinä ollessamme. Pieni putiikki täyttyi perheestämme ja erilaiset vahat ja käsittelyaineet tuoksuivat liikkeessä. Tämän liike oli valmistanut naamiot mm. Tom Cruisen ja Nicole Kidmanin tähdittämään "Eyes Wide Shut" -elokuvaan. Lisäksi liikkeen seinillä oli lukemattomia kuvia elokuvatähdistä ja maskin tekijästä. Liikkeestä lähti mukaamme muutama naamio tekijän omistuskirjoituksella. Hieno löytö!
 
Kaduilla oli tietysti paljon korujen myyjiä ja "muranon lasia" oli joka paikassa. Vastaan tuli kyllä aitoakin Muranon lasia. Tämän kesän hitti tummilla katukauppiailla oli selfie-tikut... Emme sortuneet! :)
 
Venetsiassa kuuluu myös juoda oranssia Spritz-juomaa, joka onkin suosikkijuomamme lämpimään ja helteiseen ilmaan.
 
Pyhän Markuksen torilla populaa sitten riittikin... Hääpari oli tullut Japanista Venetsiaan ainoastaan hääkuvien takia. Niitä hääkuvia saikin sitten useampi turisti... Lopulta lähdimme vesibussilla, vaporetolla, takaisin juna-asemalle Grande canalin läpi.
 
Venetsia oli upea ja todella vierailemisen arvoinen. Meitä oli peloteltu kalliilla hinnoilla, mutta emme kokeneet että se olisi ollut paljoa kalliimpi muihin isompiin kaupunkeihin verrattuna. Venetsiaan tullaan uudelleen paremmalla ajalla! Ehkä isännän kanssa kulttuurimatkalle joskus...
 
Matka jatkuu seuraavassa postauksessa!
 
 

 


1 kommentti:

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!