26. heinäkuuta 2015

Venetsialaiset naamiaiset

 
  
Heinäkuu heilahti.
Juhannuksen jälkeen lähdimme lomamatkalle joka tälläkin kertaa suuntasi kohti Italiaa ja Toscanaa. Tälläkin kertaa autolla. Tällä kertaa reissussa meni kolme viikkoa, joka kattoikin koko lomani. Nyt on työviikkoja jo kaksi takanapäin. Reissusta matkakuvia myöhemmin.
 
Loman aikana esikoinen tuli täysi-ikäiseksi ja ajokorttikin on jo taskussa.
Täysi-ikäisyyttä juhlittiin reissusta tultuamme ystävien kesken puutarhajuhlilla. Neiti halusi teemasynttärit kun ihastui teemasynttäri ajatukseen pari vuotta sitten kun mieheni kanssa pidimme molempien neljäkymppiset teemalla.
Neiti valitsi teeman jo vuosi sitten, venetsialaiset naamiaiset.
Tänä kesänä kävimme myös Venetsiassa ja teema heräsi eloon jo matkan aikana.
Ystävät olivat lähteneet teemaan täysillä mukaan ja kaikki vieraamme oli varustettu naamiolla. Juhlan sankari löysi outfitin matkalta Malmöstä Emporia-ostoskeskuksesta. Ostarilla oli iso second hand-liike, josta lähti 22e:lla mukaan mekko (uusi, hintalaput vielä paikoillaan) ja ranskalaiset korkokengät. Täydelliset teemaan!
 
Vanhin neitikin on ollut kesätöissä koko kesän (matkaamme lukuun ottamatta) joten pikkusiskot auttoivat koristeiden teossa ja keskimmäinen valmisti siskon kakkuun sokerimassasta naamio-koristeen. Tarjoilussakin oli Italia-teemaa; italialaista pastasalaattia, antipastoja, focacciaa, limoncellot jälkkäriksi, alkumaljat italiaiset Spritz-juomat. Suomalaistakin piti olla; karjalanpiirakat ja savulohi.
Paras makuyhdistelmä illassa oli prosciutto/mintun lehti/ ananas tikut. Todella herkullinen yhdistelmä, kannattaa kokeilla!
 
Loppukesän ilta tummeni yötä kohden mennessä ja lyhdyt ja kynttilät pääsivät oikeuksiin.
Muistojen kirjaan taas yksi tapahtuma tallennettavaksi.
 
 


2 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat hienon teeman ympärille😊! Italia on varmasti kaunis matkakohde ja omalla autolla kulkien näkee enemmän!
  Kuvia odotellessa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on täysin vienyt meidän perheen sydämen! Maisemat, ruoka, historia ja kulttuuri... Aivan upeaa!

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!