18. helmikuuta 2015

(Rock)Prinsessapäivä

 

 


 
Pakollinen blogi-tauko on pidetty!
Viimeinen kuukausi on mennyt enemmän vähemmän ompelukoneen kanssa seurustellessa, kun siihen vaan on ollut aikaa.
Kuten jo aiemmin kerroin meillä vietettiin tänä vuonna vanhojen päivää, esikoinen käy lukion 2. vuotta.
Prinsessapäivään lähdettiin valmistautumaan piirtämällä malli tulevaan pukuun. Kun pääsimme neidin kanssa yksimielisyyteen mallista, syyslomalla kävimme ostamassa yläosaan kankaan Helsingin Villisilkistä, dupion silkkiä.
Kuukausi sitten alkoi itse ompelu. Mieleistä mustaa pitsiä ei löytynyt koko Suomen maasta ja päädyimme kiinnittämään yläosaan helmillä ja paljeteilla valmiiksi koristeltuja koristeita. Tässä vaiheessa äiti kiroili valintaa, ei nimittäin ollut nopeinta ommella noita koristeita käsin. Niitä tuli noin parikymmentä kappaletta tuohon pukuun...
Strassien kiinnitykseen ostin suosiolla laitteen, jolla hotfix strasseja saa kiinnitettyä.
Viimeisenä tekaisin (nimenomaan tekaisin, niin ex tempore ompelu se oli...) valkeasta fleece-kankaasta helppomallisen "keepin". Kaivoin ikivanhan sinikettu pääpannan esille ja ratkoin sen saumastaan. Ompelin ketun kaula-aukkoon ja siitähän tuli ihan hyvä. Kiristysnauhoilla keepin sai kiinni edestä.
 
Meikin tein itse aamulla ennen kampaajalle menoa. Olipa muuten ensimmäinen kerta elämässäni kun kiinnittelin irtoripsiä . Beginner's luck!
Kampauksesta tuli suosikkini, persoonallinen mohawk-tyylinen kampaus. Kuten olen jo aiemmin täällä kertonutkin meidän neitoset ovat enemmän rock-prinsessoja joten kampaus oli aivan nappi! Kampaus tehtiin Shinessa Kuopiossa.
 
Tanssiparina neidillä oli tsekkiläinen vaihto-oppilas, joka kuulemma oli hyvä tanssimaan... :)
Tyttöjen puvuissa oli tänä vuonna todella paljon pastellinsävyisiä leveähelmaisia pukuja. Kylläpä tytöt olivat kauniita kampauksissaan ja pojat komeita puvuissaan! Hienoa sitä oli myös katsella. Oma neito piti hauskaa tanssiessaan ja revitteli sen minkä kerkesi. Kiva oli nähdä ettei vanhempien tanssiharrastuksiin kuljettaminen ole ollut turhaa.
Kaiken kaikkiaan ikimuistoinen päivä niin neidille kuin vanhemmillekin! 
PS. PiiaS Dreamsin löytää myös instagramista piiasdreams -nimellä! Käykää klikkaamassa!

6 kommenttia:

 1. Wautsi, Wau !!! Vihdoin laitoit kuvia tänne, on jo odotettu! Kyllä on kaunis neiti kuvissa ja täytyy sanoa, että livenä oli vielä hemaisevampi. Puku oli täydellinen ja hienosti Ada kantoi pukua yllään! Ja kyllä "Parikan korkkarit" lennähteli hienosti juhlasalissa, oli todella tyylikkäät, säilyivätköhän ehjänä yön loppu metreille asti...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, yön loppumetreille laitettiin suosiolla toiset kengät... Parikat hoitivat hommansa hienosti, ei rakkoja missään vaiheessa ja koko päivän jaksoi niillä tanssia. Kyllä ne on laatukengät!

   Poista
 2. Sinä oot kyllä todella taitava ompelija, ihan mielettömän upea mekko ♥

  VastaaPoista
 3. Wau! Mikä upea nuori nainen huikean hienossa mekossa. Olet tehnyt kyllä mahtavan asun, hatun nosto sinulle! Pitsit ja kaikki yksityiskohdat täydellisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna! <3 Kyllähän se melkoista tekemistä oli nuoren neidin kanssa... ;) Ei tahtonut äidin ideat aina mennä läpi mutta lopulta sain käytännöllisyydellä vakuutettua. Lopputulokseen neiti oli lopulta tyytyväinen ja se tärkeintä. :) Puku oli ehkä enemmän "attitude" linjaa...

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!