6. syyskuuta 2014

Italian herkkuja








 
Me ollaan hurahdettu italialaiseen ruokaan ihan tosissaan.
Kahden viimeisimmän kesän Toscanan reissut eivät ole lievittäneet tunnetta... :)
 
Kasvikset, yrtit ja muut maistuvat niin uskomattoman herkulliselle, tuoreelle ja täyteläiselle että ei voi edes uskoa. Kaikki on niin yksinkertaista, rehellistä ja aitoa!
 
Elokuun lämpimänä iltana saimme reissuseuramme vieraaksi ja muistelimme vielä kesää ja matkaa.
 
Alkupaloiksi nautimme erilaisia antipasteja ja ruokahalun herättäjäksi otimme virkistävän italialaisen cocktailin johon tulee:
 
2 osaa Aperol Spritziä
3 osaa Proseccoa
1 osa kivennäisvettä
appelsiini-viipaleita
jäitä
 
Pääruoaksi teimme rosmariini-lohkoperunoita (omista perunoista!) ja naudan entrecôtea italialaisella reseptillä, jonka löysin ihanasta blogista: Ricettario - Ruokaa Italiasta. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.
Tuosta meidän lihasta puuttuu vielä balsamico-siirappi päältä.
Tämä liha oli niiiiiiiin hyvää, juusto ja balsamico siirappi kruunasi kaiken. Kiitos reseptistä Heidi!
 
Lihaan laitettiin Toscanasta tuomaamme oliiviöljyä, joka oli huippuhyvää ja maukasta. Liha huuhdeltiin kurkusta alas viinillä, jonka toimme viinitilalta joka oli majapaikkamme lähellä.
 
Tällä hetkellä leivinuunissa hautuu naudan sisäpaisti, joten kyllä, ruoka maistuu meille! :)
 
Oikein hyvää viikonloppua kaikille!
 


7 kommenttia:

  1. Vau, vesi oikein herahti kielelle, herkulliselle näyttää!!

    VastaaPoista
  2. Nam. Täällä toinen Italia fani:) mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa syksyä sinullekin! Italia on kiva maa kaikin puolin!

      Poista
  3. <3 <3 <3
    Voin ihan maistaa nuo herkut suussani! Ihanat kuvat.

    VastaaPoista
  4. Mä maistoin Italiassa eka kerran elämässä mozzarellajuustoa ja rakastuin :) Samaten niiden mausteet ruuissa ♥ ♥ Harmi vain, kun meidän lapset ja Mikki on tosi kranttuja ja mitään ei voi kokeilla :(

    VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!