17. heinäkuuta 2014

Matkakertomus 1 - Gränna, Ruotsi

  
Tämän vuoden Toscanan matka taittui autolla.
Ajomatkaa yhteen suuntaan oli n. 2600 km ja pitstoppeja tarvittiin että takapenkki ja kuski jaksoivat matkanteon. Näitä parin tunnin pitstoppeja meille tuli useita. Olisi tietysti ollut helpoin pysähdellä tienvarressa oleviin asemiin ja ravintolapalveluihin mutta halusimme hieman kokemusta myös pysähdyksillä (maksimointia... ;) ) joten monesti suuntasimme hieman sivuun moottoritiestä.
 
Menimme laivalla Helsingistä Tukholmaan josta lähdimme ajamaan kohti Etelä-Ruotsia ja Trelleborgia (Malmön kupeessa).
Matkan varrella ajoimme Vätternin rannan tuntumassa ja ensimmäinen parin tunnin pysähdys tehtiin Grännassa, E4 tien varrella.
Gränna on kuuluisa Polka-karkeistaan ja turismi taitaa pyöriäkin pitkälti Polka-tehtailun ympärillä.
Grännan polka-karkki historiaa ja tietoa löytyy mm. Ilta-Sanomien jutusta (josta itsekin hoksasimme ajaa tienvarsimyymälän ohi itse kaupunkiin). Juttu löytyy TÄÄLTÄ.
 
Kaupunki oli kaunis, idyllinen ja todella kauniilla paikalla. Polka-karkki myymälöitä tekijöineen löytyy kaupungista useita ja karkkien makuja on paljon. Polka-karkkien valmistamista voi seurata lähes jokaisessa myymälässä. Tämä oli mukava lisä ostosten lomassa. Itse emme ole varsinaisen piparminttu karkin ystäviä joten meidän makuun löytyi paljon muita makuja mm. metsämansikka, hapan omena, vesimeloni jne. jne. Lisäksi mukaan lähti ihanaa Grännan pehmeää toffeeta eri mauilla.
 
Grännassa kasvatettiin jo hiukan Italia-kuumetta nauttimalla Gelatot (tosin ei läheskään italialaisen veroiset, ei taida maito olla oikeaa missään muualla kuin Italiassa) ja käytiin tutustumassa paikalliseen suklaatehtaan myymälään. Pari ihanaa sisustusliikettäkin löytyi...
 
Kaiken kaikkiaan pysähdyksen arvoinen kaupunki, kannatti ajaa 3 km sivuun moottoritiestä! Saimme olla jalkeilla ja nautimme kauniista kesäpäivästäkin hiukan autossa istumisen lomassa.
Tässä yksi kaupunki, johon on palattava ajan kanssa! Sillä joskus tulevalla Ruotsin kiertueella... :)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!