26. helmikuuta 2014

MOVES

 
Terveisiä Kiteeltä!
 
Viime viikonloppu hurahti jälleen kerran tanssin merkeissä.
 
Kiteellä oli Nuori Kulttuuri MOVES aluetapahtuma, jossa valittiin Itä-Suomen edustajat kesäkuussa Tampereella olevaan valtakunnalliseen Sottiisi Moves -tapahtumaan.
 
En ole koskaan käynyt Kiteellä, vaikkakin lapsena Savonlinnasta Joensuuhun tuli aina ohi mentyä. Nightwish-fanina koko perhe oli innolla lähdössä katsastamaan minkä näköiseltä seudulta niin mahtava musiikki on saanut alkunsa... Tanssien lomassa ei jäänyt paljon aikaa mutta hiukan pyörähdimme Kitee-salilta ja Huvikeskukselta raitille katsastamaan. Hyvin tuttua itäsuomalaista maisemankuvaahan siellä oli.
 
Paikallisen S-Marketin tiskiltä löytyi karjalaiset pyöröt ja tuli lapsuus mieleen... Lapsuus-naapurimme karjalainen mummo toi meille aina lämpimiä pyöröjä syötäväksi, ne olivat aina odotettuja tuliaisia sultsinoiden ja vatruskoiden lisäksi! Oma mummonikin on tullut Karjalasta evakkona, joten itsellänikin veri vetää vahvasti karjalaisuuteen. Olen jostain syystä aina tuntenut  itseni enemmän karjalaiseksi kuin savolaiseksi.
Pyöröt lähtivät mukaan omille lapsille, saivat hekin maistella niitä.

 
Meidän kaikki kolme neitiä olivat ryhmiensä kanssa mukana katselmuksessa.
29 teoksesta valittiin 10 teosta valtakunnalliseen tapahtumaan.
Tällä kertaa isommat jäivät "rannalle ruikuttamaan" kun pienin neiti ryhmänsä kanssa pesi meidän perheen potin... :)
 
Neidin ryhmän koreografian oli tehnyt hänen tanssiopettajansa Sonja Lydman. Koreografia "Unessa" valittiin yhdeksi nykytanssin edustajaksi muiden lisäksi. Nykytanssin lisäksi kategorioita oli etniset tanssit, baletti, show- jazz- ja hip hop.
Kuopiolaisilla oli muutenkin menestystä, Kuopiosta valittiin yhteensä 4 teosta Tampereelle. Katselmuksessa oli tanssiryhmiä ympäri Itä-Suomea.
 
 
 
Isompien jazz-ryhmän esityksellä oli huonoa tuuria matkassa, lava oli liian pieni ja ryhmällä jäi hypyt puolitiehen tilan ahtauden vuoksi. Lisäksi heidän musiikkinsa loppui jostain syystä puolessa välissä teosta kesken ja musiikkivastaavat eivät saaneet sitä enää soimaan. Samoin kävin parilla muullakin teoksella, harmillista kaikkien tanssijoiden puolesta!
 
Mutta voitte uskoa kuopuksen riemua kun on aina ollut tylsistyneenä katsojana isosiskojen esityksissä kisareissuilla! Kerrankin hän pääsee esiintymään ja siskot joutuvat katsomoon... ;)
 
 
Tukijoukkojen miespuolista edustajaamme poltteli Suomen pronssimitali -matsi... Onneksi nykytekniikka on kehittynyttä ja katsominen onnistui omin keinoin... "Hiukan" paheksuvan katseen sai vaimoltaan tanssikatsomon puolella kun yritti sinnekin virittää oman katsomon pystyyn... Ymmärsi katseesta ja pisti isomman laitteen sivuun. Huomaamatta kuitenkin viritti kännykkänsä jalkojensa väliin... :) Kyllä on kohtalo rankkaa kun on neljä naista taloudessa ja neitien harrastus on ringeten tai kiekon sijasta tanssi... heh!

 
Nuorimmainen on isin "poika" ja kiinnostuneena tuli seuraamaan isin tablettia kun pystyi...

 
Mutta katsokaapas näitä tanssiasuja! Onneksi äitinikin oli katsomassa, sai nimittäin samalla pitsiliina-tilauksen... Miekii haluan tuollaisen tunikan! <3

 
Seuraavana aamuna kuopus herättyään tuli silmät kiiluen kertomaan että ei malttaisi millään odottaa kesäkuuta ja Tamperetta... Silloin lämmitti, onni on harrastus joka saa sellaisen innon valtaan!
 
 
***
 
Tälläisia kuulumisia tällä kertaa. Ensi viikolla hiihtoloma ja lumet alkavat olla täälläkin vähissä. Kyllä tämä talvi on ollut ihmeellinen!
 
Piruettien keskeltä,
 


6 kommenttia:

 1. Kiteelle muutti eräs ystäväni ja sen myötä Kiteestä on tullut tutumpi. Hieno harrastus teidän tytsyillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tanssi on hieno harrastus ja on tullut mukavasti tutuksi itsellekin. Kiva kun neitien myötä tulee itselläkin lähdettyä katsomoon!

   Poista
 2. Varmasti aivan huikeita esityksiä! Onnea nuorimmaiselle! Tanssi on ihana harrastus, työskentelin itse aikoinaan tanssin parissa, tosin ihan vain välinepuolta kaupustelin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kerrotaan! Ihana on aina katsella noita esityksiä, omien ja muiden!

   Poista
 3. Tervetuloa kesällä Tampereelle ja olipas mukavia kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tullaan! Pitääpä viestitellä sitten jos satuttaisiin samoille hoodeille! :)

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!