22. tammikuuta 2013

Yömieli II


Olen töissä muotoiluoppilaitoksessa jossa pääsee kosketuksiin tulevien muotoilijoiden töihin. Koulullamme on erilaisia näyttelyitä, jossa opiskelijoiden teoksia on esillä. Aina silloin tällöin näitä teoksia on mahdollisuus ostaa. 

Joulukuussa meillä oli keramiikka opiskelijoiden näyttely, jossa oli erilaisia koriste-esineitä esillä. Ihastuin täysin Riikka Korkalaisen "Yömieli" perhosiin. Niinpä tein "sijoituksen tulevaisuuteen" ja ostin toisen perhosen itselleni. Perhosissa oli se juju, että siipien täplät olivat eri tavalla. Toisessa perhosessa oli täplät molemmissa "etupuolen" siivissä, tässä toisessa täplät olivat niin että toisessa siivessä oli etupuolella, toisessa "takapuolella". Toisin sanoen voi pitää hieman eri tavalla esillä niin että täplät näkyvät. Tämä minun versioni, Yömieli II, on "sivuprofiili".

Meillä on porraskäytävässä sellainen syvennys, johon olen aina ajatellut jotain esille. Asensimme rakennusaikana siihen valon "kattoon", niin että kolo saadaan valaistua. Aikaisemmin siinä oli Pentikin poro-perhe, mutta minusta se oli hiukan pliisu. Nyt kun näin perhosen näyttelyssä tiesin heti minne se tulisi kotona...


Vielähän tuohon koloon menisi isompikin esine, mutta tämä saa ajaa nyt tätä virkaa. Minusta tämä mustavalkoinen komistus on jotenkin koskettava. Olen aina ollut perhosten ystävä ja lukioaikoina tykkäsin maalailla vesiväreillä perhosia. 
Minua tämä teos kosketti ja luotan että tulevaisuudessa saamme kuulla Riikka Korkalaisesta! :)

Mitäs tykkäätte?


9 kommenttia:

 1. Todella kaunis... Siis aivan ihastuttava :)

  VastaaPoista
 2. Oiii..siis onko tämä keramiikkaa?? Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On keramiikka. Ihana on minunkin mielestäni. Kyllä jotkut ovat taitavia!

   Poista
 3. On kyllä todella hieno perhonen. Sehän sopii tuohon koloon, kuin nenä päähän. :)

  VastaaPoista
 4. IHANA!! Todellinen katseenvangitsija.
  Sopii todella hyvin tuohon koloon :)

  VastaaPoista
 5. Tavattoman kauniit! Kerrassaan upeat!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!