19. heinäkuuta 2012

Raparperimehu



Rippijuhliin ollaan valmistettu raparperimehua.
Tarkoitus olisi tarjota alkumaljat mitä myös sankari voi juoda.
Niinpä tarjoilemme itsetehtyä raparperimehua spritella ja vichyllä laimennettuna.

Raparperimehua saa helposti seuraavalla ohjeella:

Raparperimehu

2 l raparperinpaloja
2 l vettä
1 kg sokeria
reilu 1 tl sitruunahappoa

Keitä vesi. Laita astiaan raparperipalat sekä sokeri ja kaada keitetty vesi päälle. Sekoita. Anna jäähtyä hiukan ja lisää sitruunahappo.
Jätä mehu tekeytymään huoneenlämpöön n. vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota ja säilytä viileässä. Mehu on tiivistettä, jota voi laimentaa kivennäisvedellä, spritella tai vedellä.




19 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Täällä on ainakin ollut niin lämmin päivä että tuolle juomalle olisi ollut kovastikin käyttöä! Kauniisti olet koristellut pullot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että jossain on ollut lämmintä... Kiitos sinulle ja käyhän kokeilemaan! :D

      Poista
  2. Oletpa tehnyt kauniit pullotkin! Mukavia juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Terhi! ♥ Kaunis kuva sinusta muuten!

      Poista
  3. Ihanan raikkaan näköistä! Kiitos reseptistä, taidan kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä! Helppoa kuin heinänteko! :D

      Poista
  4. Ihanaa tuo raparperimehu! Ja niin kauniisti pullotettu!

    VastaaPoista
  5. Kaunis kiitos sinulle Marita! ♥

    VastaaPoista
  6. Kiva idea ja hienosti koristellut pullot!

    VastaaPoista
  7. Kiitti ohjeesta! Ilo ovat kauniit pullot :)
    Loistavaa kun löysin blogisi...jäin heti lukijaksi !
    Kivaa Viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi!♥ Oikein mukavaa viikkoa sinullekin.

      Poista
  8. Tosi kauniisti pullotettu mehu!! Ja voi mikä kösiala jollakin/sulla on!!
    Tuota vois kokeilla :) Miten kauan tuo säilyy??

    VastaaPoista
  9. Kiitos Miaseni!♥ (Etiketit ovat minun tekstaamia). Säilymisestä en niin tarkkaan tiedä koska yleensä on tullut juotua melko nopsasti. Luulisin että samoja aikoja kuten tav.itsetehty mehu.

    VastaaPoista
  10. Heippa, osuin sivuillesi, kun googlella etsin juuri tämän raparperimehun ohjetta (ts. ei keitettävän mehun) yhtä juttua tarkastaakseni. Sain viime viikolla ohjeen ystävältäni, ja nyt on kattilallinen mehua tekeytymässä :). Säilyy noin viikon jääkaapissa, sanoi hän, mutta uskonpa meilläkin tulevan juoduksi aika pian.
    Sokeria laitoin tuohon määrään 5 dl ja lisäksi sitruunan kuoren ja mehun.

    Kaunista! Pitää tutkailla blogia paremmalla ajalla lisää.

    VastaaPoista
  11. Tarvitaanko sitruunahappoa, jos mehun pakastaa? Minullakin samanlainen ohje oli joskus, mutta hävitin sen. Siihen en ainakaan laittanut sitruunahappoa vaan ihan sitruunanmehua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, nyt en osaa varmaksi sanoa mutta äkkiseltään ajateltuna happo tekee juuri mehun "simaaksi", kuplivammaksi. Eli jos pakastat mehuna en uskoisi happoa tarvittavan.

      Poista
  12. Tein tätä viime kesänä ja oli todella hyvää kivennäisveden kanssa. Aikuisille lisättiin joskus vähän väkevämpääkin.... Suosittelen!

    VastaaPoista
  13. Mä olen myös tehnyt tällä ohjeella jo useamman vuoden, lapsetkin tykkäävät tosi paljon. Teen ison kattilallisen, pakastan ja sitä juodaan sitten pitkin vuotta. Siivilöidyt palat keitän hilloksi.

    VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!