11. heinäkuuta 2012

Juhlavalmisteluja vol. 1Touhua täällä riittää... Vesisateet tulivat vaan sotkemaan kuvioita pahemman kerran. Pihalla olisi ollut vielä vaikka mitä muurattavaa ja laatoiteltavaa...

***

Viime viikolla kaupassa käydessämme mukaan tarttui Askosta tällaiset kivat pöytätabletit.
Hintakaan ei ollut paha, 4 kpl / 10€ tai 2,50€ /kpl.
Minulla on ollu Lexingtonin farkku-kaitaliinat, mutta niitä ei viitsi pitää jatkuvasti kun pihaamme porottaa aurinko (silloin kuin paistaa...) täydellä teholla ja hyvin pian tekstiilit haalistuu (kuten alempana huomaatte...)
Eikös sovikkin ihan hyvin tuohon meidän terassipöydälle?

***Tuoli tuunailuja menossa... keinutuolin vanha kangas (selkänoja) oli haalistunut niin pahasti, että päätin vaihtaa päälliset. Selkänojan päällinen vielä ompelematta. Parvekkeen Adirondack-tuolit kaipasivat uutta maalia, niitäkin olen maalaillut.

***
Terassin matot olivat sitä sun tätä ja halusin rippijuhliin yhtenäiset matot. Farkku (pellavan lisäksi) on minun favorite-kankaita ja niinpä uudet matot päätettiin tehdä kierrätys keinoin, vanhoista farkuista.
Näin tässä reilu vuosi sitten TAITO -lehdessä erilaisia mattoja farkuista tehtynä ja näiden malli on siitä lehdestä. Tosin täysin samanlaisiahan niistä ei aina tule, riippuu niin paljon kuteista ja kutojasta.
Äitini piti matot tehdä ja kun hän meni tuttavansa luokse tekemään, kääntyikin niin että tämä tuttava kutoi matot (ilmeisesti mummun taidot olivat sen verran ruosteessa... :D). Tuttavalla on oma kutomo, joten nopeammin nämä sujui häneltä.
Kiitos Kaarina Pesoselle hienoista matoista!

Olen tyytyväinen, nyt matot ovat "meidän näköisiä"!

***

Tällaisia valmisteluja, leipomaan en ole vielä päässyt. Tässä on tätä "muuta puuhaa" sen verran vielä.
Neiti vietiin ma leirille lähtevään bussiin ja huomenna mennään vierailemaan.


Olen vääntänyt hänelle rippilahjaksi kuvakirjaa ensimmäiseltä 15 vuodelta ja voi sanoa että koville otti. Nyt vielä on jännäystä ehtiikö juhliin. Viimeiset neljä päivää tein hulluna kirjaa ja eilinen päivä oli ihan huippu... istuin koneen ääressä aamu klo 9 yö klo 2.30 saakka ja sain kirjan lähtemään eteenpäin. Kuvia tuli reilu 1200 ja tekstiä lisäksi. Tuo tekstin lisääminen kuviin oli minusta kaikista työläintä ja ärsyttävintä. Joka kerta stemmailla tekstiruutua, fonttia ym. Voi kun nämä tapahtuisivat ajatuksen voimalla!
Mutta voitte uskoa että isikin skannaili kuvia tiuhaan kesäkuussa lomille jäätyään. Nimittäin1997 ei vielä digikameroita perheessämme ollut, ensimmäinen vasta 2002, sekin pokkari.
Kyllä on neidin lahjaan oikeasti vaivaa nähty!! :D (Muistutan sitten kun joskus palautetta tulee... heh!)

Poutapäiviä odotellen,

6 kommenttia:

 1. Hieno lahjaidea!!
  Jos ei arvosta vielä, niin myöhemmin kyllä. Niinkuin sen kansallispuvunkin kanssa :)

  Juuri eilen ihastelin noita sinisiä tähtitabletteja, sopivat todella hyvin tuohon puutarharyhmäänne!

  Todella kaunista kädenjälkeä, taas kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Eija! Luulen että neiti odottaakin kuvakirjaa, kaikista kuvista en mene takuuseen... :D Itse juuri ajattelin että jospa olisin itse saanut vastaavan... Minusta on muutenkin niin vähän lapsuuskuvia kun vanhemmillani ei ollut silloin vielä kameraa, vasta kun olin hiukan isompi.

   Poista
 2. Oi, mahoton minkä kuvakirjan olet saanut aikaan!! Olen pari kertaa tehnyt matkoista kirjan ja kuvia on ollut ehkä 100. Siinäkin on ollut työtä.
  Luulen että neiti osaa olla kiitollinen!

  Ihanat tabletit, ihan sun näköiset:) Ja samoin matot, tosi kauniit <3

  Ihastuin täysin tuohon teidän rautasänkyyn/sohvaan tuossa terassilla. Olen itsekkin ettinyt jotain tuonne sisäpihan puolella, mutta en ole mieluista löytänyt:(

  Toivotaan, että saatte poutapäivän teidän juhlien ajaksi, vesisade ei ole kiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi kyllä sanoa että tuossa kirjassa oli työtä! Meinasi jo hermo olla kireällä loppuvaiheessa kun aika alkoi käydä vähiin...
   Sänky on löytö kaverilta. Hänellä oli aikoinaan parvekkeella ja kun luopui kysyi minulta olisinko kiinnostunut kun ihailin sitä silloin hänellä. Entinen sairaalasänky... :D (Liekö Niuvasta = vankimielisairaala :D...)

   Poista
 3. Mä kävin kans askossa tähtiostoksilla!:) Tosin vain mukeja ostin!
  Hyvin sopii tabletit terassille ja matot on hienot!!:)

  Poutapäiviä tosiaan odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Joo, meilläkin niitä mukeja katseltiin, etenkin rippikoululainen... Tosi kivoja olivatkin! Kiitos, poutapäivät tosiaan tilauksessa!!

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!