29. kesäkuuta 2012

Äidin kasvimaalla, raparperin alla...Minun piti jo aikaisemmin laittaa tämä postaus, näköjään olin unohtanut.
Kuten olen jo kertonutkin kasvimaan kitkeminen on vienyt jonkin aikaa. Tämän kesän itikkamäärä on tehnyt tämän työn sietämättömäksi. Duuni vaan venyi ja venyi.
Lopulta saimme sen ok kuntoon.
(Huomatkaa raparperi-puska... ihan muutama sammakko sinne mahtuisi. Kasvimaan pohjalla on reilu kymmenensentin kerros hevosenlantaa, raparperin kohdalla kunnolla...)Mansikat kukkivat vielä täyttä häkää. Näistä kuvista on reilu viikko ja ihanat rikkaruohot ovat jo tunkeneet esille. Vaikka kuinka käänsimme ja haravoimme ja nypimme esikoisen kanssa penkit... Mrrrh!

Yrttipenkki oli valtoimenaan meiramia ja oreganoa. Harvensin niitä kottikärryllisen verran ja jaoin tutuille. Sama ruohosipulin kanssa. Nämä kaikki yrtit talvehtivat vuodesta toiseen ja leviävät reippaasti. Porkkanan, salaatin ja tillin siemenet sain myöhään maahan, tosin eipä tuo lämpötila ole ollutkaan sellainen että mikään olisi vielä kunnolla kasvanut. Tilli, herne ja salaatti on jo versolla, porkkanat odotuttavat vielä itseään. Peruna on kasvanut hyvin, kohta odotellaan jo kukkia.Siemenet merkkasin tällaisilla puulastuilla, joihin pystyi kirjoittamaan.Olen käyttänyt purkutiiliä mm. yrttipenkin tekoon.

Tällä viikolla tein pienen alueen, johon tein "lattian" purkutiilistä ja laitoin pienen pöydän ja tuolin että välillä voi hengähtää ja juoda vaikka virkistykseksi mehua.
Kuvaa ei vielä ole, lisään myöhemmin.

***

Oma työnsähän tässäkin on, mutta on ihana käydä hakemassa tuoreet uudet perunat omasta kasvimaasta, yrtit ruokiin ja salaatteihin, salaatit ym. vihannekset. Takuutuoreita ja luomua!
Meillä on neljä riviä mansikoita ja viime kesänä saimme 13 kg omia mansikoita. Mikään ei ole ihanampaa palkintoa tästä työstä.

***
Tämmöistä elämä täällä "landella pienviljelijänä" on! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!


2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää jälleen kasvimaa. Ajellaan ensi perjantaina sielläpäin. Käydään nopsaan moikkaamassa, jos ehdimme ja teitä näkyy. Onnea Adalle! Ihana kuva sinusta 23v, niin nuori vielä :)

    VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!