7. toukokuuta 2012

Piha kevät 2012Lupailin hiukan kuvia pihasta ja siellä odottavista töistä.

Kuten alla olevista kuvista näätte, töitä riittää. Pihaa on sen verran paljon, että jos kävelen 5 kertaa  pihan laidasta toiseen ja takaisin, olen kävellyt kilometrin. Kottikärryllä tulee käveltyä melkoisen monta kertaa tätä reittiä, joten kyllä pihatöilläkin saa liikuntaa.
Ja kuten tänään huomasin, minulta löytyi eilisen jälkeen uusia lihaksia... :D
Isäntä jatkoi kivien latomista etupuolen suihkulähteen ympärille.

Eilen siis siivoilin istutuksia. Tällainen "penkere" meillä on pohjoiseen päin. Kiviä oli lähtenyt liikkeelle kun lapset ovat pelatessaan juosseet läpi. Lisäksi rikkaruohoja oli eksynyt kivienkin joukkoon. Ne tosin lähtivät helposti kun alla on viira.Toinen timanttituija rykelmä on siivottu, toinen siivoamatta. Näissä nuo ruohot olivat tiukassa...


Tässä takapihan puolelta patio ja pergola:

Vappuna ostimme tuollaisen runko-tuijan. Ajattelin että tuosta olisi iloa myös talvella. Valot runkoon ja palloon...


Meillä on tällainen "kivikylä" jossa on iso kivinen pöytä ja vielä olisi muuraamatta "firepit" notskia varten. Kivipaasi on hiukan roudan myötä kellahtanut.


Kuten kuvista osaatte jo päätellä, minä rakastan kiviä ja aikalailla näitä "asetelmia" pitkin pihaa vääntelenkin...

Isäntä on aina ihmeissään kivi-hulluuteni kanssa. Kannan niitä ulkomailta asti... Liekö joskus ollut "toisessa elämässä" potkittavana ollut kivi... :DTässä lähikuvassa "Emo ja muna".

Kasvimaani on reilut 70m2 ja siellä kasvaa mansikkaa, perunaa, yrttejä, raparperia, sipulia, salaattia, porkkanaa ja kukkia.
Ihan pieni työnsarka odottaa tämän kanssa vielä...
Ensimmäisenä keväänä sain kasvimaata käännellessä mäkärän pureman käteen, johon tuli ruusu ja alkava verenmyrkytys. Tarkkana saa siis olla, ei tämäkään ole täysin riskitöntä.Raparperi on nousemassa jo vahvana ja sitten osoitus, että laiskuuskin palkitaan joskus... Syksyllä en joutanut kääntämään kasvimaata kunnolla ja nytpä sieltä nousee vuosikerta purjoja. Ja vahvempana kuin koskaan!Näihin valopylväisiin pitäisi pinnoitteetkin vielä saada ennen rippijuhlia... Ajattelin päällystää.... milläs muulla kuin kivillä! Tosin pation pylvään ajattelin päällystää patiokivistä leikatuilla pinnoilla tiilien tyyliin. Laitanpa sitten jälkeen kuvia kun niitä on saatavilla.

***

Ja sitten sinne ärri-purri osastoon:
Kirjaimellisesti pitkäkoipisen vieraan jäljet...

Omenapuut kaluttu; viisi seitsemästä.

Kiitokseksi jätetty papanoita (ei haluttu lannoite...) sekä vielä piti viime viikolla käydä syömässä krookuksetkin puiden alta! Olipa helpompi syödäkin  kun otin jo verkot pois. Ja tämä lohdutun puu tässä on vaahtera. Siitä on yksi pitkä piiska jäljellä, muut oksat kaluttu runkoa myöten....Samoin on käynyt kahdessa naapurissakin. Kovasti tappotuomiota sielläkin lueteltiin...

Nämä on näitä "maanviljelijän" ongelmia, heh!

Tässä kuvapläjäystä pihalta. Uskotte jo varmaan että töitä riittää! :D

Mukavaa viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Vau!!! Upea piha mutta varmasti työläs, energiaa sulle lähetän piha puuhiisi :) Kivihulluutta on munkin sydämessä, miestä aina lohdutankin että noi mun ihanat kivet ei kuitenkaa oo mitää jalokiviä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Riitta! Työtä tosiaan riittää, mutta onneksi se on mielekästä! Kivet on tosi ihania, mukava että sielläkin on kivihullu! :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. WAU!!!
  Mahtavan kokoinen piha. Tuo on se mitä vanhassa talossa kaipaan... tilaa!

  Tuota teidän pihaa saa muutaman tunnin leikattakin, mutta kyllä se on vaivan väärti. Kivet on kauniita, ja niillä saa elävyyttä, niinkun sen teidänkin pihassa näkee.

  Ja tuo kasvimaa <3 <3
  Mahtavan kokoinen! Itse yritän saada jonnekkin sellaset reilu neliön laatikot mahtumaan;)

  Lisää aah;) Tuo pergola!! Meillä taitaa käydä niin, että ei saadakkaan kesäkeittiötä rakentaa -katotaan miten luvan käy. Tosin kaikkihan täällä meillä ilman lupia niitä rakentelee...

  Voi, nuo jänikset ei tosiaan ole mikään kiva vieras. Niistä sais hyvän paistin ;) Ajattelin vaan, jos ne kerran syö teidän eväät, niin miksette te... ja niin edespäin:)

  No jaa:) Oikein hyvää viikonloppua teille, toivottavsti teillä on paremmat ilmat kuin meillä!

  Sen kommenttijutun muuten saa niin että Asetukset->kommentit->avaa tekstin alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia paljon! <3 Se juuri täällä "maalla" on ihanaa kun ei kaavat sanele pikkuasioita, kuten puiden kaatoa yms. Meillä on pihasauna haaveena, toivottavasti joskus saamme sellaisen tehtyä. Kyllä, on käynyt kuule ansat ja ammukset mielessä jänis-paistin suhteen... :)Ja kiitos vinkistä kommenttien suhteen! Auttoi! Meillä satelee täällä myös reippaasti, joten ei taida olla täälläkään parempaa keliä. Huomenna menemme katsomaan Team Gymin SM-kisoja Kuopio-hallille. Nuorimmainen esiintyy ryhmänsä kanssa siellä (ei kilpaile). Viikon päästä onkin sitten tanssikoulun kevätesitys, jossa vanhemmat neidit ovat useammalla ohjelmalla mukana. Eli näitä tällaisia mukavia voimistelu/tanssiviikonloppuja edessä. Ihanaa viikonloppua teidänkin perheelle!

   Poista
 3. Minäkin rakastan kiviä! Mutta teidän kiviasetelmat ovat huippu hienoja! Aivan mahtavia olette tehneet! Miten osaatte ja miten teillä on aikaa tyttöjen harrastusten lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marita! ♥ Ihan on alettu vaan lätkiä noita kiviä vaan paikoilleen. Minä tein jo rakennusaikana pihasuunnitelman auttaa jonkin verran toteutuksessa. Istuskelin keskeneräisen talon katolla (josta näki hyvin koko pihan) ja piirtelin asemapiirustukseen penkkejä ja pensaita. :) Neidit ovat onneksi auttaneet jonkin verran kivien laittelussa, esim. pation vieressä olevaan kivikolmioon neidit kantoivat suurimman osan kivistä. Saavat samalla hyvää lihaskunto-treeniä... Niillä ne voltit ja muut sitten lähtevät. Eli synergia-etua puolin ja toisin. Ihanaa viikonloppua teille!

   Poista
 4. Keväisiä kuvia, nyt taitaa jo vihertää enemmän. Meilläkin pitää uuteen pihaan sitten kuormallinen niitä seulanpääkiviä. Meinasitko pallorunkotuijan laittaa maahan vai sisälle vai talvehtiiko ihan tuossa ruukussa ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Minähän taisinkin jo kertoa sinulle mitä meinasin tehdä tuijan kanssa. :) Eli viime talvenakin kolme tuijaa selvisi hyvin hengissä ruukussakin (ilman erillisiä suojia). Kun vain muistaa alkaa kastelemaan heti kun aurinko alkaa lämmittämään ja sulattamaan lumia. Kevätkastelu on A ja O.

   Poista
 5. Voi hattua nostan sinulle, uppeelta näyttää . Täällä vasta rivarimme pihat haravoitu, kohta kukkasten kimppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lovviisa: Kiitos ja kumarrus. Mukava että ei olla ihan metsään menty... :) Mukavia puutarhahetkiä sinnekin!♥

   Poista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!