3. huhtikuuta 2012

Tunnustusta ja mahtavia äitejä, immeisiä

Varoituksen sana: paljon tekstiä, vähän kuvia! :) Se joka jaksaa lukea loppuun napatkoon sulan itselleen hattuun!

Sain jokin aika sitten Sailalta Sukkasillaan blogista sekä Memmiltä Villa Auroorasta tällaisen tunnustuksen:

Tunnustukseen kuuluu seuraavat kolme tehtävää:
1. Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
2. Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi
3. Lahjoita tämä sama award 15 blogille/bloggaajalle


Tässä faktoja minusta:

1. Olen aina ollut energinen ja nopea liikkeissäni. Kerran eräs ystäväni (lääkäri sellainen) oli laittamassa minut kilpirauhas-testiin kun ei meinannut pysyä perässäni shoppailu-reissulla Helsingissä... :) Vanhemmiten vyöryvä kivikin kyllä alkaa hidastua...

2. Helpoin tapa saada minut tekemään asioita on heittää lause: "Et kyllä varmasti osaa/pysty tekemään tätä!" Ja samantien alkoi näytönpaikka! Joku pikku-poika minussa tuntuu asustavan edelleen. Lapsenakaan en halunnut hävitä pojille ja serkkupoikani kyllä osasivat vetää oikeista naruista... :)

 
3. Olen jo 10-vuotiaana ommellut vaatteita itselleni. Äitini laittoi minut kesäksi käsityöneuvonta-asemalle, jossa pääsin ompelemaan vaatteita sekä kutomaan mattoja. Mummoni opasti ompelemaan poljettavalla Singerillä vaatteita.

 
4. Olen aina halunnut enemmän kuin 2 lasta. Nyt minulla on 3 tytärtä.

5. Tykkään eläimistä, mutta koskaan meillä ei ole ollut eläimiä allergioiden takia. Lapsena isäni allergioiden takia ja nyt oman ja lasten. Säälittää katsoa nuorinta tytärtä, joka on niin eläinrakas (kuten itsekin lapsena) ja allergioiden takia emme voi hankkia. Ainoastaan akvaario kuuluu perheeseemme.

6. Olen aina tykännyt historiasta. Se oli lempiaineitani koulussa.

7. 1-vuotiaana lempileluni olivat Matchboxin pikkuautot. (Huom! Olen syntynyt 70-luvun alussa, silloin ei tiedetty mitään "sisältää pieniä osia, ei alle 3-vuotiaille" . Siperia opettaa!)

 Tämä tunnustus pitäisi jakaa 15 blogille eteenpäin, mutta tällä kertaa luovutan sen kaikille ihanille ihmisille täällä blogimaailmassa. Minun piti jo aikaisemmin kirjoittaa aiheesta, mutta nytpä liitän sen tähän yhteyteen...
Nimittäin USKOMATTOMILLE, TAITAVILLE JA IHMEELLISILLE BLOGIMAAILMAN NAISILLE JA ÄIDEILLE!
En varmaan koskaan lakkaa ihmettelemästä kuinka paljon maailmassa on taitavia ihmisiä. Niissä blogeissa, joihin olen eksynyt ja varmasti niissä miljoonissa blogeissa mihin en ole vielä koskaan eksynytkään... toinen toistaan osaavampia ja taitavampia ihmisiä. Ihanaa että muilla ihmisillä on mahdollisuus saada kokea ja nauttia näistä blogeista ja taitavista ihmisistä!

*Yksi osaa loihtia juhlaa arkeen. Osaa leipoa mitä ihmeellisimpiä herkkuja ja leivonnaisia. Suurin osa tavallisia ihmisiä, jotka ovat vain kiinnostuneet kokkauksesta ja leipomisesta. Ihaninta tässä on, että nämä taitavat ihmiset haluavat jakaa tämän taidon meidän muiden kanssaihmisten kanssa. Antavat tarkkoja ja yksityiskohtaisia ohjeita ja neuvoja. Siivittävät juttuja upeilla ja selkeillä kuvilla. Vesi herahtaa kielelle pelkästä katsomisesta. En lakkaa ihailemasta teitä! Kumarrus!

* Toinen osaa tehdä käsitöitä kuin käsitöitä. Ompelee, neuloo, virkkaa, kutoo, nyplää, huovuttaa jne. jne. Uskomattomia taidonnäytteitä ja lopputuloksia. Taivas rajana tekemiseen. Jälleen kerran jakaa ideoita ja ohjeita muillekin. Mieletön taito hyppysissä! Kumarrus teillekin!

* Osa osaa sisustaa paikan kun paikan. Keksii uusia käyttötapoja tavaroille ja huonekaluille. Tuunaa vanhasta uutta, ideoi uusia tuulia. Yhteensovittaminen ja harmonia suorastaan pursuaa näistä. Mielettömän upeita kuvia, katsojalle ei jää epäselväksi mitä kuvassa on. Houkuttelevaa, inspiroivaa, tekee mieli itsekin alkaa sisustamaan ja katsoa kotiaan uudella silmällä. Pointtina vielä se, että aina ei tarvitse ostaa uutta, vanhastakin saa uuden hiukan fiksailemalla. Jakaa kotinsa ja ideansa muillekin. Uskomattoman lahjakkaita ihmisiä nämäkin! Kumarrus!!

* Toinen osa askartelee tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kortteja, koristeita, joulua, pääsiäistä... Upeita yksityiskohtia ja oivalluksia. Ideoita muiden käyttöön ja jatkojalostettavaksi. Taitavia ihmisiä nämäkin! Jälleen kerran kumarrus!

* Kolmas osaa tallentaa kameralle tilanteen, tunnelman, ajan, ilman, tunteen ja idean. Mieletöntä visuaalista taitoa ja silmää! Tuntee olevansa tilanteessa, kuvassa mukana. Nauttivan tunnelmasta. Ihaninta on, että nämäkin tunnelmat ja tunteet halutaan jakaa muille ihmisille, että niistä voisi nauttia useampi ihminen. Osa jakaa ohjeita muillekin. Syvä kumarrus teillekin!

* Joku kirjoittaa tekstiä niin, että lukija huomaa olevansa täysin mukana tarinassa. Kirjoittajan tunteet ja jopa ilmeet ja eleetkin välittyvät tekstin kautta meille muille. Tunne on mieletön ja jaksaa yllättää aina vaan uudelleen. Kun lopettaa lukemisen huomaa hymyilevänsä. Aivan mahtavaa että meillä on mahdollisuus päästä muiden "pääkopan sisään" tai vaan päästä nauttimaan tekstistä. Ihania immeisiä! Kumarrus!

* Osa on niin taitava viherpeukalo että kivikin käy kukkimaan. Upeita ideoita, mieletön määrä työtä ja pitkäjänteisyyttä. Kaikki vaiheet tallennetaan ja jaetaan muille, myöskin epäonnistumiset. Mahtavaa tietotaidon eteenpäin jakamista! Taas kumarrus!

* Ja toiset ne rakentaa ja nikkaroi mitä vaan, kirjahyllystä pöytiin, jakkarasta rekiin. Remontoivat ja rakentavat uutta. Mieletöntä kädentaitoa! Ihania vaihe-vaiheelta kuvia ja selostuksia. Katsoja ei malta odottaa lopputulemaa. Ihanaa elämän jakamista ja reaalielämää! Syvä kumarrus!

Ja paljon, paljon muita taitoja! Nämä ovat asioita, jolloin tämä nykytekniikka näyttää parasta puoltaan. Ennen nämä taidot kulkivat kädestä käteen, suusta suuhun perimätietona. Näin nykyaikana maailman toisesta äärestä toiseen taidot leviävät ja karttuvat. Ihmeellisiä ihmisiä maailma täynnä. Joka päivä voi oppia uutta ja ihmetellä näitä taitavia ihmisiä. Koskaan ei lakkaa yllättymästä taidoista ja ihmisistä niiden takana.

Kiitos kaikki mahtavat kanssa-bloggailijat kaikista ylläolevista. Teissäkin on niitä joilla on nuo kaikki taidot hyppysissään! Te sitä vasta jaksattekin hämmästyttää uskomattomilla lahjoillanne!<3
Kiitos että jaatte niitä kanssamme ja levitätte näin ideoita, oppeja, tekniikoita, tunnelmia, tunteita, arkea ja elämää meille muille. Teidän vuoksi minäkin olen bloggailija, intoutuneena teistä! <3 Eli tämä tunnustus on teille kaikille jotka tunnistatte itsenne jostakin ylläolevasta tai olemattomasta!

KUMARRUS TEILLE KAIKILLE!

***


Sain Villa Hummelholmin Minnalta aikoja sitten tunnustuksen, Vuoden mutsi. Mielettömän otettu olen tällaisesta kunniasta, mutta jos rehellisiä ollaan ei kyllä ole viime aikoina tuntunut siltä että tällaisen olisin ansainnut. Lapsista yksi sun toinen alkaa olla murrosiässä ja päivittäin saan kyllä kuulla, etten ole tämän tunnustuksen arvoinen... Toki osaan jättää nämä murkku-iän tunnepurkaukset omaan arvoonsa, mutta välillä pistää miettimään että onko sitä niin hyvä mutsi kun tahtoisi. Varmaan ikuinen äitien ongelma...
Jokatapauksessa, kiitos Minna tuhannesti! <3

Tunnustukseen kuuluu jakaa tunnustus eteenpäin ja jatkaa lauseet loppuun, tässäpä tulee:


1. Tunnen itseni vuoden mutsiksi, kun... lapseni tulee illalla ja kapsahtaa kaulaan ja sanoo että rakastaa minua tai kun olen tehnyt jotain (leiponut, ommellut, auttanut jossain) ja saan siitä vilpittömän kiitoksen lapsilta.

2. Lapsiperhe-elämässä haasteellisinta on... ajan käyttö ja että arkiruutinit eivät veisi mehuja yhdessäololta ja -tekemiseltä. Lähes päivittäin/viikoittain tunnen huonoa omatuntoa siitä, että arjen pyöritys vie niin paljon aikaa ja mehuja ettei ehdi/jaksa lasten kanssa tehdä mitään ihmeellistä. Sellaisia hetkiä on suurin piirtein suunniteltava!

3. Suurin lapseltani saama kohteliaisuus on... "Olet maailman paras äiti!"

4. Kello 12 yöllä olen yleensä... unessa! Paitsi silloin kun on joku ison jutun "deadline", jolloin työskentely saattaa venyä tuonne...

5. Kello 8 aamulla olen yleensä... töissä! Viikonloppuisin raivaamassa keittiötä tai kodinhoitohuonetta... :)

6. Haluaisin sanoa lapseni isälle, että... olet paras ystäväni, "työkaverini" sekä elämäni rakkaus! Tuohon työkaveriin pitää hieman aukaista että olemme molemmat kovia "touhuamaan" ja jo seurusteluaikoina saatoimme mökillä touhuta päivän omia mielenkiinnon kohteita ja illalla saunanlauteilla tavattiin ja juteltiin toistemme tekemisistä. Tykätään paljon samoista asioista ja meillä toimii nikkaroinnissa tms. yhteispeli monesti niin, että minä suunnittelen ja isäntä toteuttaa. Tykätään rakennella ja touhuta, kalastaa, lasketella, käydä keikoilla, pelata, kokata tai vaan olla!

7. Haluaisin sanoa omalle äidilleni, että... olet mahtava ja taitava äiti! Olet aina tukena ja turvana sekä auttamassa kun tarvitsee. Olet henkisesti vahvimpia tuntemiani naisia, olemalla silti empaattinen, rakastava ja auttavainen. Oikea "rock"!

8. Viimeksi kiroilin, kun... joku ei mennyt ihan putkeen. Yksi paheeni on tämä helposti irtoava ärräpää. Liekö karjalaisilla juurilla vaikutusta...? Edesmennyt mummoni kiroili kun tukkijätkät, myös isältäni tulee  ärräpää herkästi. Yritän aina välillä oikein pinnistellä ja päästä pahasta tavasta eroon, toistaiseksi tuloksetta. Lapset ovat lyöneet minulle uhkasakkoja jos kuulevat lipsauttavan. Lippaaseen rahaa joka sanasta. Kyllä konkurssi lienee opettavan tavoille... :) Toivottavasti!

9. En ole koskaan osannut... monimutkaisia matikka-laskuja. Matematiikka ei ole vahvin lajini, kaikki sen tietävät. Vaikka elämänfilosofiaani kuuluu, että kaiken voi oppia jos oikein kovasti tahtoo (tosin jos ei ole lauluääntä niin ei sitten ole). Monen monta asiaa olen tehnyt ihan vaan tuohon filosofiaan perustuen, vaikka en oikeasti olisi koskaan tehnytkään ja tuntisi osaavani. Mutta matikkaa en kait sitten ole koskaan tahtonut oikein oppiakaan. Perus päässälaskutaito minulla on hyvä, parempi kuin insinööri-miehelläni, mutta kun yksinkertaisista asioista tehdään vaikeita niin minulla loppuu palikat päässä... :)

10. Parasta, mitä housut jalassa ja ilman lapsia voi tehdä on... viettää laatuaikaa isännän kanssa konsertissa, rinteessä, kalassa, puuhastellessa, elokuvissa tms.

Tämän tunnustuksen tahtoisin jakaa seuraaville (jos olette jo saaneet niin hyvä niin, oikeaan osoitteeseen on mennyt!):

Mialle Willa Oliviaan
Memmille Villa Aurooraan
Iida Emilialle Pieneen Pilvenhattaraan

Kiitos kaikille!<3

Nämä tunnustukset ovat aina yhtä mahtavia saada ja olen joka kerta yhtä otettu näistä. Näitä kuitenkin täällä blogi-maailmassa vilisee pilvin pimein jatkuvasti ja itselläni ainakin tahtoo peruselämän kiireiden vuoksi monesti mennä ohi ja unohtua näihin vastaaminen. Monesti sitten mieltä kaivertaa, kun ei ole joutanut näihin vastaamaan ja jakamaan. Niinpä tahtoisin kertoa, että arvostan elettänne paljon, mutta älkää loukkaantuko jos en vastaa näihin aina. Itse en loukkaannu jos jaatte näitä muille, kuten yllä olen maininnut kaikki te ansaitte nämä! Halusin tämän vain reilusti kertoa, kun koen huonoa omaatuntoa näiden vastaamatta jättämiseen. Minusta nämä ovat kauniita eleitä ja niistä on vaikea kieltäytyä. Siksi tämä olikin vaikeaa kirjoittaa. <3

Upeaa pääsiäisen odotusta kaikille upeille ihmisille!2 kommenttia:

 1. Jaksoin lukea!!!!
  Luen aina kirjoituksesi:)
  Mahtva äiti ja nainen olet sinäkin!!!!!!

  Ja kaunis, kaunis kiitos haasteesta!!

  Mukavaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi:)

  VastaaPoista
 2. Minäkin jaksoin:) ja vielä ihan helposti!
  Olisin voinut kopsata nuo ensimmäiset tunnustukset suoraan omaan, paitsi historiaa inhosin. En kertakaikkiaan jaksanut opetella vuosilukuja.

  Turhaa tunnet huonoa omaantuntoa ajan riittämättömyydestä. Hyvä ja paras mahdollinen äiti sinä olet lapsillesi!! Lapsille jää mieleen ne hyvät muistot kuitenkin.
  Meillä asustaa 2 teiniä, joista nuorempi on se kapinallisempi. Isompi menee omaan huoneeseen murjottamaan.
  Kiitos haasteesta! Tein tämän jokin aika sitten Kotomon Tainalta saatuna, mutta jouduin poistamaan se kuvaongelmien takia. Ajatus kuitenkin on tärkein, KIITOS <3

  Oikein ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä teille kaikille <3

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!