15. huhtikuuta 2012

R.I.P. Titanic & passengers100 vuotta sitten 1500 ihmistä kohtasi viimeiset hetkensä pohjoisella Atlantilla.
Monen monta ihmistarinaa loppui traagisimmilla mahdollisella tavalla.
Mm. monta siirtolaista jäi laivan vangiksi, monta suomalaista mukaan lukien.
Uusi, upea laiva upposi neitsytmatkallaan vieden mukanaan vauvasta vaariin.
Edes hienot puitteet ja ihmisten rikkaudet eivät säästäneet ketään.

Tuskin mikään laivaturma on herättänyt tunteita niin paljon kuin Titanicin turma. Sen myötä merenkulkuun määriteltiin paljon hyviä muutoksia. Pitääkö aina tapahtua jotain pahaa ennen kuin opitaan? Ihmisluontoa kai...

***

Meidän perheen neidit saivat sittenkin Titanic-sivistystä tänään. Pääsimme elokuviin katsomaan James Cameromin version Titanicin kohtalon yöstä.
Sen myötä kohta 10-vuotias neiti on kahlannut läpi Ilta-Sanomien Titanic -liitettä (joka on muuten hyvä!) ja miettinyt ja kysellyt paljon. Edelleenkin tuo 15.4.1912 tapahtuma koskettaa uusia sukupolvia.

***

Lepää rauhassa Titanic, levätkää rauhassa Titanicin uhrit. Maailma tuskin koskaan unohtaa teitä!
4 kommenttia:

 1. Kyllä. Aina pitää tapahtua jotain pahaa ennenkuin opitaan, sen on huomannut niiiiiin monessa asiassa. Viimeksi eilen illalla täällä lähellä sattui paha kolari, tiellä, jolla ajetaan AINA liian lujaa ja monta muutakin vastaavaa kolaria on tapahtunut. Auto meni rusinaksi, ihmishenget kuin ihmeen kaupalla säilyivät. Oli tuttu poika kyydissä :(

  Mutta Titaniciin palatakseni, täällä oli eilen illalla mukava muistojuttu eräässä ns. paremmassa ravintolassa. Siellä järjestettiin 10 ruokalajin illalliset, joissa tarjoiltiin nykyaikaistettuna ruokalajit, jotka Titanicilla nautittiin. Plussana viinit, joita ei saa kuulemma edes Alkosta. Liput tuohon juttuun oli lehtitietojen mukaan hintavat. Olispa ollut kiva olla paikalla.

  VastaaPoista
 2. On tuo kyllä koskettava tarina...

  Eveliina kävi sen eilen katsomassa sen elokuvan. Kotiin tullessa totesi, että kaikki itki vaan siellä... ihan kummallista porukkaa.
  Ei ihme etten kelvannu joukkoon;) Mä vetistelen välillä vieraiden kuolinilmoituksillekkin. Evliina taas ei kauheesti itkeskele.

  VastaaPoista
 3. Terhi: Hui! Onneksi ei ihmisille käynyt kuinkaan. Kauheesti on pahoja kolareita sattunut. Kuulostaapa hienolta tapahtumalta tuo Titanic-illallinen. Vautsi! Mukavaa viikkoa!

  Mia: Kiitos ihana Mia kun jaksat käydä kommentoimassa (yksipuolista tämä kun itse en pääse sinne sinun blogiin, kämmäsin jotenkin sen kutsun... Pah! )

  VastaaPoista
 4. Itse kävin 1998 katsomassa tuon kuuluisimman merimatkan päätöksen joka ois voinut päätyä myös onnellisestikkin, mutta ei siinä kävi köpelösti merikapteeni kaahasi laivansa pohjaan. Ylinopeus oli syy onnettomuuteen ja merikartan väärä tulkinta. Rakennus virhe paholainen kostautui avomerellä 150 kilometrin päässä New Flodlandin edustalla. Vielä Suomessa ei teidetty siitä sinä yönä mitää vasta kun merialus Karbatia kiijätti selviytyneet kylmettyneet Titanicin matkustajat New Yuorkin merisatamaan. Paljastui paha pettymys kun pieni Titaniciakin pienempi alus purjehtti merisatamaan mukanaan Titanicin veneitä ja sen selviytyneet matkustajat. Silloin vasta sähköttäjä vietitti Suomeen suruliset kuuluisat viesti. "Titanic on uponnut matkallaan New Yuorkiin ja se ei aiemmin ole suorittanut mitään ylityksiä." Titanic haaksirikkoutui ja upposi.

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!