4. maaliskuuta 2012

Nightwishin keikalla


Perjantaina siis Joensuussa Nightwishin keikalla mieheni kanssa.
Nightwish ei pettänyt jälleen keikan visuaalisessa nautinnossa. Ehkä tunnelma oli enemmän rutiinilla läpivedetty, small talk ja keskinäinen kujeilu puuttui. Etenkin laulaja Anette Olzon oli hyvin vaisu, yleisön herättäminen jäi Marco Hietalan vastuulle.
Plussaa laulajalle edellisen levyn keikkoihin nähden, että ääntä on harjoitettu ja se kesti lähes keikan loppuun saakka hyvin. Viimeisen Over the Hills -biisin aikana Aneten ääni hukkui soiton ja Marcon äänen alle.
Laulajan tanssissa sen sijaa olisi vielä treenattavaa, minun silmään tulee liian iso kontrasti musiikin & bändin muiden jäsenten liikkumisen sekä laulajan liikkeiden välillä....
Taustakuvat olivat huikeat ja muuttuivat biisin ja tunnelman mukaan.Puhumattakaan jälleen kerran mielettömästä pyroshow:sta!Tunnelmat vaihtuivat kuumasta viileämpään.Tehosteissa ei oltu säästelty millään tavalla. "Taivaalta" tippui vaikka mitä!Laulajia... keikalla oli mukana Troy Donockley Uilleann pillien sekä huilujen kanssa.Rämpyttäjät, nuo iloiset velikullat. Huomatkaa hieno basso sekä VESIPULLO! Tällä keikalla nimittäin solistit eivät vetäneet yleisön edessä alkomahoolia (ainakaan paljoa). Vesipullo oli yleisin pullo kädessä. Muutenkin erittäin skarppina esiintyivät. Liekö laimea tunnelma johtunutkin siitä... ja vesipullot perheenjäsenistä koostuneesta yleisöstä. :) Ei valittamista silti!Tuomas ja "Davy Jonesin urut" (ainakin meidän neitien mielestä).
Keikka ohi, bändin jäsenet kiittävät ja kumartavat.
(Rumpali Jukka Nevalaisen kiitos on aina hyvin nöyrä ja vilpitön.)

***

Meillä sattui keikan hotellipaketista muodostuvan "Meet the Star" -paketti.
NW:n bändi majoittui samassa hotellissa ja NW:n kekan jälkeen hotellissa esiintyi Lauri Tähkä.
Ennen keikkaa näitä bändin jäseniä näkyi joka kulmalla. NW:n keikan jälkeen Lauri Tähkä hyökkäsi viime hetkellä samaan hissiin. Aamupalalla törmäsimme kahteen meidän perheen idoliin, Tuomas Holopaiseen ja Johanna Kurkelaan ja saimme tysseille nimmarit ja äiti pääsi samaan kuvaan!

***

Kaiken kaikkiaan kiva loman aloitus reissu. Tytöt olivat sen verran näreissään kuultuaan keikasta ja hotellitapaamisista että kuulemma maailmankiertueen lopetuskonserttiin (jos pidetään entiseen tapaan Suomessa, huom!) on heidänkin päästävä. Suuria Nightwishin -faneja koko perhe nääs! 

Oikein hyvää talvista sunnuntaita kaikille! Aurinko paistaa ainakin täällä täydellä terällä!

6 kommenttia:

 1. WAU! Mahtavia kuvia keikalta! Meillä mieheni kanssa liput Tampereen keikalle ja huhtikuussa Dusseldorfiin. Nightwish yksi lempparibändeistä!
  Aurinkoista päivän jatkoa sinnekin päin=)

  VastaaPoista
 2. Oi, en ole koskaan ollut tuollaisen "ison" esiintyjän konsertissa. Ainut taitaa olla Sillanpään joulukonsertit, joita olen muutaman käynyt kuuntelemassa.
  Tunnelma on varmasti ollut mahtava!
  Ja kiva, että muutaman julkkiksenkin olette tavanneet ihan livenä (lähietäisyydeltä) :)

  Hyvää sunnuntai päivän jatkoa!!

  VastaaPoista
 3. Olipa hieno postaus upeine kuvineen - vau! Ihan kuin itse olisi päässyt paikan päälle :) Tuomas Holopaisella on ollut muutamia ihan viisaita ajatuksia, kun häntä on haastateltu ja Johannna Kurkela on suuri suosikkini, johon törmäsitte myöskin.

  VastaaPoista
 4. Suski: No voi vitsit, teillähän upea keikkakevät tiedossa! Oikein hyviä konsertteja teille!

  Mia: Tunnelma oli todellakin hieno! Tosin Nightwishin konserteista melkein upein jossa olemme olleet on ollut Savonlinnassa Olavinlinnassa. Upeampaa ympäristöä metallikonsertille ei voi olla. Jyhkeät kiviseinät ympärillä ja itselle savonlinnalais-lähtöisenä hyvin tärkeä paikka.

  Marita: Mukava jos sain välitettyä yhtään tunnelmaa. Tuomas on kyllä meidän perheen silmissä nero, musiikillisesti ja hyvin "down to earth"-tyyppi. Oikein poikkeuksellinen rock-tähti. Johanna Kurkela upeine äänineen on mieletön. Tytöt tykkäävät tanssia ja voimistella Johannan muusiikin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Katoppas, samalla keikalla olin minäkin. Tuomas on naapurinpoikia ja Jukka. Hieno oli show, minua vähän vaivasi huono näkyvyys lavalle, enkä ollut ainoa..kaipasin screeniä josta olisi nähnyt myös bändin jäsenten kuvaa. Taustat ja pyrotekniikka oli kohdallaan ja minusta Anetten ääni kesti hyvin ja oli kehittynyt tosin Marco on kyllä aivan ykkönen. Olin katsomassa Nightwishin edellisenkin Joensuun keikan ja minusta sekin oli puitteiltaan tosi hienoa nähtävää.

  ps. Lauri Tähkä ois ollut kiva nähä! ;)

  VastaaPoista
 6. Taikku: Kiitos kivasta kommentista! Itsellä oli sama ongelma konsertissa, en nähnyt kunnolla lavalle ja esiintyjiä, joten nappailin kädet korkealla kuvia, tätä kautta näin bändin... Keinot on monenlaiset! :) Marco on aivan huippu! Ollaan tykätty hänestä alusta asti! Aivan mieletön äänikin! Muutenkin kivan oloinen tyyppi. Me oltiin DPP:n kiertueen aikana katsomassa 3 keikkaa ja niissä Aneten ääni loppui joka kerta kesken, joten treenattu on. Ja nämä uuden levyn kappaleet ovat muutenkin lähempänä hänen äänialaa. Hyvä niin!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!