1. helmikuuta 2012

Pakkasen purema kotikaupunkini - My hometown


Sunnuntaina, ennen kuin nämä hurjat pakkaset olivat vielä pahimmoillaan kävin keskustassa kävelemässä kameran kanssa.

Joka aamu töihin mennessäni ajan Kuopion Korttelimuseon ohi (joka on aivan työpaikkani vieressä) ja ihailen rauhaisaa rännikatua, joka kulkee Korttelimuseon laidalla. Monena talviaamuna olen vannonut tulevani kameran kanssa ja yritän edes hiukan tallentaa sitä tunnelmaa. ("Vanha sielu" iski jälleen...)

***

Sunnuntaina sitten otin ja lähdin!Tässä entinen piispan talo, toimii nykyään Kuopion Muotoiluakatemian toimistotiloina.
Melkoisen tuttu rakennus...Tässä kulttuuri-pläjäystä Kuopion vanhojen talojen alueelta... Korttelimuseo, Kuopion Klubi, VB-valokuvakeskus ja Kanttila, Minna Canthin entinen asuintalo. Viimeisimmäksi mainittu annetaan ilmeisesti lahoa pystyyn, eipähän tuollaisia lahoja puu-hökötyksiä missään nimessä kannata säästää... Argh tuota ajatusmaailmaa! Kohta tulette huomaamaan mitä Kuopiossa halutaan säästää...
Kuopion tuomiokirkko, Snellmannin puistosta kuvattuna.Luonnontieteellinen museo sekä Snellmannin koulu.Ihailemani rännikatu...Rännikadulla vanhojen rakennusten vieressä ajatukset vaeltavat menneeseen aikaan... (tuo liikennemerkki kyllä sotkee tunnelmaa...)Korttelimuseota.


Ravintola Isä Camillon ovenkahva... toinen varastettiin muutama vuosi sitten..


Tässä alkaa sitten tulla näitä tavanomaisempia... tosin tuo vihreä ehkä on melko "retro". Ei kylläkään iske minun makuun.Sitten tullaan kauhu-galleriaan. Kuopion hieno ja kuuluisa tori!
Tosin tällä hetkellä melkoinen "raatteentie"...
Lisää parkkipaikkoja tulossa, kaupoilla ei ole ollut helppoa torin ympärillä.Kaupungintalo ja kauppahalli.TADAA! Tässä ehkä Kuopion rumin rakennus, paraatipaikalla torin laidalla. Sitä on kutsuttu Finnjetiksi, betoni-laivaksi, ties miksi. Anttilan talona kaikki sen tietää. Surullisinta tässä on, että tuossa kulmalla, Saastamoisen kulmalla, on ollut todella kaunis kaksikerroksinen kivitalo joka tietysti purettiin 70 -luvulla.Joku yrittää luoda kauneutta kaaoksen keskelle...

Tässäpä teille pala Kuopiota. Paljon kauniita ja kauheita taloja jäi kuvaamatta.
Mutta antakaapa kameran räpsyä näiden upeiden talvikelien aikana!!7 kommenttia:

 1. Oi että tuon ensimmäisen kuvan koivu on IHANA!! Tuollaiset talvikuvat on niin kauniita!

  Kuopion vanhat talot muistuttavat tosi paljon meidän kaupungin puutaloalueella Skatassa olevia taloja. Yhdessä kuvassa katsoin, että tuohan on täältä:)

  Oikein hyvää loppu viikko teille <3

  VastaaPoista
 2. Ilosta pakkasaamua kammarista ja kiitos kamerakiertää-esittelystä. Kivvaa minulle uutta kateltavaa :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia!:) En ookkaan koskaan käyny Kuopiossa!

  VastaaPoista
 4. Loistavia kuvia, en ole koskaan käynyt kuopiossa. Blogissani on sinulle haaste:)

  VastaaPoista
 5. Hei Piia! Tulinpa tsekkaamaan mitä sulle kuuluu.
  Huurteiset kaupunkikuvasi oikein säihkyvät talven kauneutta!
  Taidanpa laittaa tuollaisen jääpitsiliinan jäätymään itsellenikin...
  Hyvät jatkot! t:Eija

  VastaaPoista
 6. Mia: Kiitos. Se on totta että samantapaisia rakennuksia löytyy varmaan monesta kaupungista. Tervetuloa lähemmin tutustumaan kaupunkiimme! :)

  Lovviissa: Kiitos, mukava että löytyi katsottavaa. Minä itse tykkään "virtuaalimatkailla".

  Niina: No tervetuloa! Etenkin kesäkuun alussa kun meillä on Kuopio Tanssii ja Soi, komediafestivaalit ym.

  Memmi: Kiitos! Tervetuloa sinullekin! Pitäähän "muailman navassa" (= Kuopion tori) kerran edes käydä, tosin suosittelen sitten kun se on kunnossa... Voi kiitos, pitääpä käydä blogissasi! En ole ehtinytkään nyt blogeissa käydä. Pitää yrittää terhistäytyä...

  Huumi: Kiitos ja kumarrus!

  Eija: Voi kuinka kiva kun tulit käymään!! Lämmittää mieltä! :)Nuo pitsijäät ovat kyllä kiva idea. Kiitos samoin sinulle! Pitää tulla itsekkin kurkkimaan mitä kaikkea kivaa olet tehnyt. Itsellä on ollut sellainen "flegu-kausi" menossa ja ehkä siksi en ole muualla vieraillut ettei ideat pursu päähän kun toteuttamiseen ei nyt löydy virtaa... :) Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!