28. joulukuuta 2011

Joulu 2011


Niin se vaan on taas ohi... Joulu!
Mahoton oottaminen ja valmisteleminen ja viuh! Siinä se meni!

Silti tunnelmaltaan ylivertaisempaa juhlaa saa hakea. Yhdessä olo, valot, tuoksut, ruoka ja musiikki jne.
Ylivoimaisesti minun suosikki juhla!

Meidän jouluaatto alkoi tietty lapsilla jouluohjelmilla televisiossa ja itsellä keittiössä... :)Lemppari-elokuva piti kyllä käydä kurkkimassa kesken rosollin teon...Pöydän olin kattanut perinteiden mukaisesti edellisenä yönä samalla kun odotimme uunin valmistumista kinkulle.Isommilta neideiltä usko joulupukkiin on jo valitettavasti kadonnut (se siitäkin kiristys-keinosta... ;D ) mutta nuorimmaisella sitä vielä on (vaikka "pilasinkin hänen lapsuuden", kun neiti löysi tontun joulukalenterikirjeet vaatesenkkini laatikosta...)

Kaksi viimeistä päivää hurpatti koko ajan että tuleehan pukki. Emme olleet tehneet pukin kanssa minkäänlaisia treffejä (koska usko tonttuun tosiaan meni itsenäisyyspäivänä ja ajattelimme että jospa nyt olisi ensimmäinen joulu jolloin pukki ei pääse tulemaan...)

Aattona kovasti kurkki ikkunoista ja näki että naapurista lähti pukki. Odotti sen tulevan meille... ei kuulunut. Sanoimme että meni varmaan toiseen naapuriin ensin. Pukkia ei alkanut kuulua... Vinkkasimme vaarille että käypä vetämässä punaiset vermeet autotallissa niskaan... No, sitten tutunoloinen pukki tallusteli talollemme ja sisään päästyään neiti käveli reippaasti pukin luo ja tempaisi parran alas... !!! Pukki jäi ihan ällikällä seisomaan ja naurun remakka alkoi "tuvassa". Tottahan neiti äänestä tunnisti ja heti alkoi tenkkaamaan miksi pukki ei tullut naapurista meille. Jouduimme kertomaan että hän liukastui naapurin pihassa ja joutui lähteä sairaalassa käymään... Sellainen pukki tarina tällä kertaa!Joulusauna ja joulupäivinä pelailua ja löhöilyä... vaikka taitaa enemmän voimistelulta näyttää...
Sellaista joulua täällä päin!
Kelit ovat olleet karmeat, eilen oli meillä oikea myrsky! Sähköt menivät poikki monta, monta kertaa. Lautapelejä pelailtiin otsalamput päässä... :)Muistatte varmaan kun kerroin että saimme syksyllä lopultakin lasit tilattua terassin pöytien päälle. Lupasin laittaa tuunailu-kuvia tänne. Eräs lukijani vinkkasi että lasin alle voisi joulun aikaan laittaa vaikka valot. Otin neuvosta vaarin ja tällainen siitä tuli. Laitoin vielä organza-kankaan päälle, että edes jossain olisi lumimainen tunnelma. (Tänä jouluna ei ollut 30 -astetta pakkasta... Kakut säilyivät hyvin tuossa pöydällä).Tunnelmallista loppuvuotta kaikille!

Tänään on muuten Viattomien lasten päivä... Minulle ainakin spesiaali-päivä... :)6 kommenttia:

 1. Hyvää nimipäivää!
  t. kaima Piia :)
  p.s Kiva blogi.

  VastaaPoista
 2. No johan oli joulupukkitarina :D Voi että miten kaunis kattaus <3 Mukavia loppuvuoden päiviä teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana joulukattaus!<3 Ihana tuo lapsesi kommentti, että pilasit hänen lapsuuden;)

  Aivan upea tuli tuosta terassin pöydästä valoineen!! Muta mihin kohtaan laitoit ne valot, ettei tuo lasi keiku?

  VastaaPoista
 4. Meilläkin ollut tuvan vai sanosinko kammarin täyveltä sakkia koko joulun. Ja Aliasta ja Triviaalia pellailtu yökauvet :)

  VastaaPoista
 5. Piia: Oikein hyvää nimipäivää myös sinulle! Kiitos kommentista!

  Terhi: Kiitos kaunis, Oikein hyvää loppuvuotta myös teidän perheelle! <3

  Heidi: Kiitos! <3 Jep, kyllä jäin kerrankin minäkin sanattomaksi kun tyttö tokaisi itku kurkussa että olin pilannut hänen lapsuuden... :)

  Laitoin valot ihan vaan tuon peilioven päälle, itse valot peili-syvennyksiin. Johto menee sitten kauttaaltaan. Kun on vanha käsintehty ovi kyseessä, niin ei ole niin tasainen, joten oikein hyvin valot passasivat, ei keiku yhtään. Minä jännäsin samaa, mutta ilokseni näin ei käynyt. Eli jotain hyötyä siitä ettei ole niin vatupassi-suora...

  Lovviisa: Kuulostaapa mukavalta. Kyllä nämä vapaat ja yhdessäolo voittaa kaiken! Oikein hyvää loppuvuotta sinne! <3

  VastaaPoista
 6. Ihania joulun täytteisiä tunnelmakuvia :)Joulu on kyllä vuoden kohokohdista kun vietetään yhdessä aikaa, rauhassa <3 Kaunis terassinpöytä :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!