13. syyskuuta 2011

Syksy saa...


Tuohon otsikkoon moni mies on keksinyt oman jatkon... :)
Mikäli tässä on jotain murre-muureja niin minä käsitän tuon "saa" -sanan merkityksellä "tulee"... :)

Niin tosiaan tulee ja itsellä vaan pyörii päässä pihan ja monen muun asian laitto, mutta tällä hetkellä tämä jalka estää kaiken sen tekemisen. Olo on kuin olisi tuli jalkojen alla, kun tekisi mieli laittaa mutta mitään ei tekemisestä tule. Pitää vaan todeta, että onneksi tämä kuitenkin on nyt eikä kesällä +30 asteen helteessä...Minulla on kesäkukat vielä näin hyvänä, joten en raaski niitä vielä repiä pois. Pelargonit kukkivat vielä täyttä häkää, samoin lumihiutaleet. (Kun vaan lapset muistaisivat hoitaa tuon kastelun kun itseltä se ei tällä hetkellä suju.)
Pari valkoista krysanteemia olen ruukkuihin saanut, mutta syksyistä ei vielä ole.


Minulla on ollut nämä pajutötsät terassilla alusta lähtien, 2008 vuodesta lähtien, aina kesän/syksyn/talven/kevään mukaan vaihdan siihen kasveja.
Viime syksynä laitoin tuijan seuraksi callunan, marjakanervan sekä ulkomuratin. Nämä menivätkin talven yli (tosi muratti jäätyi, mutta oli silti vihreänä), keväällä sitten vaihdoin tuijan seuraksi narsisseja.

Kesäksi laitoin miljoonakelloja  sekä hopeaputousta.

Nyt pitänee taas jossain vaiheessa vaihtaa callunaa, havua ym.

Syksyssä ihaninta on kuulakkaat, kirpeät, aurinkoiset päivät, jolloin kaikki luonnonvärit suorastaan puhkeavat esiin. Pieni kirpeys tuo syksyn tuoksutkin esille... aaah!

Sateen keskeltä ja harmauden keskeltä,5 kommenttia:

 1. Hih, joo varmasti kaksilahkeiset tuohon sopivat ajatukset ja lauseen loput helposti keksivät!

  Minä vaihtelin jo ränsistyneet kesäkukat pois - unohdin ne kastella moneen otteeseen, lumihiutaleet jätin purkkien reunoille roikkumaan! Toivon vain, että callunat pärjäävät minunkin muistamalla kasteluohjelmalla:)

  Kivaa viikkoa sinulle Piia!!!

  VastaaPoista
 2. Miten ihmeessä olet kukkasi saanut pysymään noin hehkeinä? Sinun on täytynyt muistaa kastella huolella ja nyppiä paljon, vai kuinka?

  VastaaPoista
 3. Sanna-Riikka: Kiitos! :) Oikein hyvää viikkoa myös sinulle!

  Marita: Rakkautta ja substralia... joopa joo. Keväällä iskin jonkun verran kanankakkaa mullan sekaan, kesällä lisäsin läheisen puutarhan raelannoitetta kasteluveteen. Nyppinyt en ole ollenkaan, välillä hiukan "ravistellut"... Ja vettä ohikulkiessani antanut. Siinäpä se. On aurinkoinen ja lämmin paikka muuten.

  VastaaPoista
 4. Kyllä näyttää niin viihtyisältä teidän terassi-edelleen :)! Melkoinen viherpeukalo olet Piia! Mua vähän harmittaa, kun en ole jaksanut mitään kukkia tms. laittaa :(, callunoita jos nyt kerkiäis etuterassille, niin se olis edes jotakin.

  Mukavaa viikkoa!

  t.Minna :)

  VastaaPoista
 5. Mun on pitänyt kommentoida vaikka kuinka monta kertaa ja aina on tullut joku keskeyttämään...

  No nyt kuitenkin:) Nuo sun kesäkukat on aivan mahtavia. Mulla ei näytä tuollaisiltä edes parhaimpana kautena, saatikka syksyllä.

  Lumihiutaleet sain vahingossa kukkimaan uudelleen, kun kaadoin lannoitepussin maahan ja päätin heittää siitä kasteluveteen. Ehkä se lannoittaminen kuitenkin auttaa;)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!