3. elokuuta 2011

Matka jatkuu...Flensburg, Saksa


Tanskan matka muistelointi jatkuu...
Kerrottakoon vielä, että meillä ei tullut tuolla Tanskan matkalla tuo kaikki 6000 km ajelua, vaan koko lomamme aikana. Aikalailla siis istuttiin autossa muutenkin.. ;) Itse Tanskan matkaan kilometrejä tuli 3500 km.

Kolmen eka päivän jälkeen koitti koiranilmat; 12 astetta lämmintä ja kaatosadetta kaksi päivää putkeen. Jee! Koto-Suomessa oltiin pikkuisen paremmissa keleissä silloin...

No, plan B; istutaan autoon ja lähdetään käymään 90 km päässä Saksan puolella Flensburgissa ostoksilla.

Loppuviikon syömiset ja juomiset 9:lle henkilölle: 82€
Rajan takana olivat viinit ja oluetkin todella edullisia; 6 pulloa ihan hyvää punaviiniä 18 €, 24 tlk limpparia 6 €! Tosin Flensburgissakin satoi, joten itse kaupunkiin tutustuminen jäi hyvin lyhyeen. :(


Lalandia

Seuraavana päivänä ajeltiin 95 km päähän Billundiin. Legolandiin ei houkuttanut mennä, vettä tuli edelleen ja oli todella kylmää. (Etenkin kun tämä perhe pakkasi vaatteensa helteessä ja unohti ulkotakit, kun lähti ETELÄÄN! :P)

Legolandin vieressä on iso sisäpuisto Lalandia. Lalandiassa on Tanskan suurin vesipuisto vesiliukumäkineen jne. Siellä on myös minigolf -rata, keilahalli, sisähalleja, kauppoja, ravintoloita, HopLopia vastaava leikkialue lapsille ym. Ja kaikki on rakennettu sisälle halliin aivan kuin oltaisiin jossain pienessä kaupungissa.
Me olimme varautuneet menemään sinne vesipuistoon (yllätys, yllätys). Tytöt olivat jo koti-Suomessa googlettaneet Aquadomen ja vesiliukumäet.

No, tiedättehän minun tuurini (siitä voi käydä lukemassa täältä: http://piiasdreams.blogspot.com/2011/05/haastetta-kerrakseen.html ),
Aquadomeen oli mielettömät jonot, reilun tunnin päästä henkilökunta tuli sanomaan, että ensimmäisen kerran historiassa se on täynnä  (2000 hlöä) ja sisään otetaan sitä mukaan kun tulee ulos väkeä... Siis voitteko uskoa! Sen yhden kerran kun me Suomesta mennään niin se on sitten "ensimmäisen kerran historiassa täynnä"! Mitä tämä oikein on?!
Sisään olisi päässyt n. 3 tunnin jonotuksella, arvatkaapa jäätiinkö jonottamaan... Tytöt olivat todella pettyneitä!

Ajattelimmepa mennä minigolfaamaan... kaksi kertaa jonotimme "lippu jonossa" ja molemmilla kerroilla kun pääsimme luukulle, juuri meidän kohdallamme loppui mailat. VOI HYVÄNEN AIKA SENTÄÄN! :)
Kun jäimme jonottamaan mailoja, lopulta sellaiset saimme.
Golf-kierroksen jälkeen oltiin sitten jo tosi nälkäisiä, menimme ravintolaan ja jouduimme hetken jonottamaan tarjoilijaa. Arvatkaapa mitä tarjoilija sanoi? "Valitettavasti menimme juuri kiinni. Avaamme tunnin päästä iltakattauksella." Siinä vaiheessa loppui mieheltä huumorintaju mutta minä repesin nauramaan. Ei nimittäin tullut yhtään yllätyksenä minulle. Koko reissun ajan olin saanut tuta "tuuristani". :) No, pikaruoka paikkaan taltuttamaan miehen nälkä ja mieli. Sellainen reissupäivä se. Oikein mukava paikka, sattui vain meidän tuurillamme olemaan liian täynnä ja kaikki palvelut olivat jonotuksen takana, jos sielläkään... :)Viimeisenä kokonaisena päivänä kävimme n. 30 km:n päässä Ribessä, Tanskan vanhimmassa kaupungissa. Kaupungista on historia tietoja 700 -luvulta ja sen on perustaneet viikingit. Ribessä on hieno viikinki -museo sekä - keskus. Ribe on myös täynnä toinen toistaan vanhempia rakennuksia ja paikkoja. Oikein idyllinen ja mukava kaupunki!!


Ribessä olisi voinut viettää enemmänkin aikaa ja kävellä kujia ja katuja pitkin. Riben yksi nähtävyys on erilaiset koristeelliset puuovet rakennuksissa. Niitä oli mukava bongailla pitkin kaupunkia. Ovensuut olivat taloissa hauskoja, keskeltä kivetystä kasvoi ruusuköynnöksiä monen oven liepeillä.

Ihania lyhtyjä, ovia, taloja (joissa ei ole aina ollut vatupassi mukana rakentaessa...) ja kivoja pieniä idyllisiä kauppoja.


Kaupungin keskellä oli myöskin ihana puisto, jossa oli joutsenperhe uiskentelemassa, samoin kuin sorsaperheitä. Tämä joutsen perhe lähti seuraamaan meitä ja kun mieheni lähti tekemään liian läheistä tuttavuutta, isä joutsen nousi jaloilleen ja sähisi. Siinä vasta mies! :)Ribessä myytiin meripihka -koruja. Tuota meripihkaa löytyi rannoiltakin Römöstä. Matkaseuralais-äiti osti meille kaikille naispuolisille meripihka-rannekorut muistoksi matkasta. Ihana ele!

Sitten koittikin viimeinen aamu, ja mökinluovutuksen jälkeen suuntasimme taas auton nokan kohti Kööpenhaminaa. Vietimme iltapäivän ja illan Kööpenhaminassa ennen kuin ajoimme serkkuni luo Trelleborgiin yöksi.Kaupat vain menivät suurimmaksi osaksi kiinni klo 17 lauantaina, joten meidän shoppailut jäivät lyhyeen (etenkin kuin Kööpenhaminan keskusta oli blokattu hienosti kymmenillä ja kymmenillä tietöillä ja etsimme reilun tunnin ajan parkkipaikkaa...)
Kaikki sisustusliikkeet jäi etsimättä ja käymättä, lapsilla oli kiire Monsoonille ja sellainen löydettiin -70% alennuksilla. Lähes kaikki kaupan tuotteet olivat -70% alennuksessa. Minulle tosin tuli sellainen torikammo siellä sekamelskeessä ja vilskeessä että en jaksanut tonkia ja tapella vaatteista. Mukaan lähti vain yksi mekko kuopukselle ja toppi itselle.Kun kaupat menivät kiinni suuntasimme Tivoliin.
Heti sisäänkäynnillä meitä tuli vastaan tällainen näky... Nuori "kuninkaallinen" pari istui vaunuissaan ja vilkutti rahvaalle. :) Nuori sotilassoittokunta saattoi paria...Jälleen kerran etsimme sopivaa ruokapaikkaa, kaikki paikat tahtoivat olla täynnä sielläkin. Lopulta löytyi yksi ja saimme vatsamme täyteen. Itse laitteisiin emme menneet, väsy alkoi painamaan matkalaisia.

Kööpenhaminaan jäi paljon nähtävää ja sinne pitää palata uudelleen museoihin ja tietysti niiden sisustusliikkeiden metsästykseen!

Eli tällä kertaa lomamatka oli puhtaasti perheen kanssa yhdessäoloa ja tekemistä, äiti ei sotkenut kuvioita shoppailuilla! ;)

Minulle Tanskan reissu oli ensimmäinen (lentokentällä pyörähdyksiä ei lasketa mukaan) ja kiva maa olikin käydä. Suosittelen käymään. Minulle jäi tunne, että tanskalaiset ovat enemmän saksalaisten kaltaisia (rakennukset, kieli äkkiseltään kuultuna), mutta siihen saattaa vaikuttaa se, että olimme koko viikon Saksan rajan liepeillä. Siellä saattaa kielessäkin olla sävyjä saksan kielestä.

Anteeksi jos pitkästytin tarinalla. Tulipahan turinoitua ja jätettyä itselle "päiväkirja"...

Olen saanut tunnustuksia, palaan niihin seuraavassa postauksessa. Kiitos HoO ja Marita!! <3

Kivoja loppuviikon päiviä kaikille!!!


9 kommenttia:

 1. Lalandia kiva paikka! Olin viime kesänä lasten kanssa siellä, tosin ei Legolandin lähellä vaan siellä toisessa. Harmi, että teillä kävi noin huonosti ( tuossakin asiassa). Mutta: on syytä, miksi lähteä uudestaan matkaan! Vinkkinä viime kesältä voin kertoa myös, että 60 km Berliinistä etelään on vielä upeampi sisäuimapaikka, Euroopan suurin: Tropical Island. Käykäähänn googlettamassa! Mukavaa elokuuta :)

  VastaaPoista
 2. Ihania reissu-, synttäri-, voimistelu ja suksikuvia ja kaikkee =)
  Ne sukset on upeet siellä kolmiossa ja ihana kun saivat oman tarinansa, tekee niistä tunnearvoltaan arvokkaat!!
  Mukavaa loppuviikkoa =)

  VastaaPoista
 3. Ihan ääneen täällä luin tätä miehelleni - voi mitä tuuria teillä on ollut! No, pääasia, että sulla huumori säilyi ja matka oli tuosta huolimatta mukava ja taatusti ikimuistoinen :)

  VastaaPoista
 4. No johan on ollut värikäs reissu teillä:) + kauniita kuvia! Ollaan jo pitkään suunniteltu reissua Saksaan tai Tanskaan, katsotaan, jos vaikka vielä tänä syksynä pääsis matkaan!!

  VastaaPoista
 5. Voi Piia mikä tuuri teillä on ollut!! Mua alkoi jo ääneen naurattaa, niin hauskalta jo kuullosti. Takuulla ei kuitenkaan silloin ollut hauskaa. Harmi lasten puolesta kun eivät päässet odottamaansa paikkaan..
  :)

  VastaaPoista
 6. Anteeksi nyt vain, mutta en voinut olla nauramatta:) Yleensä se meneekin niin, että kun alkaa jokin tökkimään, niin se sitten tökkii :(

  Aivan ihania kuvia kuitenkin teillä on, joten katseltavaa näytti riittävän, vaikka ette päässeetkään haluamiinne paikkoihin.

  P.S Blogissani on jotain sinulle:)

  VastaaPoista
 7. Voi miten huono tuuri teillä todella oli ollut vesipuiston kanssa.. ja periaatteessa sään vuoksi myös Legolandian yms.

  Näin jälkeen päin voisi jo melkein naurra noin huonolle tuurille(?) :D Voi teitä reppanoita!

  Toisella kerralla sitten paremmalla onnella!

  Kauniita ja ihania muistoja teidän reissustanne on kuitenkin kuvien kautta aistittavissa - kiitos niistä! :)

  Itsekään en ole koskaan Tanskassa käynyt. Alunperin oltiin menossa sinne tänä kesänä, mutta ajokilometrimäärä sitten vaikutti päätökseen - jostain syystä ;) Täältä Torniostakaan kun ei ihan minne vain lähdetä...

  VastaaPoista
 8. Mimmi: Kiitos paljon vinkistä! Kävimme jo katsomassa vinkin ja isäntä sanoi heti että tuonne lähdetään. ;) Sitten totesi että minun tuurilla sinne varmaan tulisi hurrikaani... ;)

  FanniAuroora: Kiitos kovasti! Kyllä tarinat tekee tavaroista mielenkiintoisimpia. Lisäksi hellyttävää kun vanha pappa antoi sukset isälleni kun epäili omien jälkeläistensä heittävän ne pois.

  Terhi: Kiva että teillä oli hauskaa... :) Joo, ilman tätä huumoria ei tästä elämästä tulisikaan mitään. ;)

  Sanna-Riikka: Suosittelen, oikein mukava maa. Jotenkin niin kiva kun se maa itsessään on niin pieni...

  Christina: Kiitos kun voin olla nauru-avuksi... :) Kyllähän se itseäkin naurattaa, nauratti jo siellä Tanskassa. Kyllä meidän matkaseurakin piti hauskaa minun tuurillani. Onneksi on tämä huumori!

  Mia: Samoin sinulle, ole hyvä vaan. Voi kiitos Mia, palaan tunnustukseen seuraavassa postauksessa. <3

  HoO: Kiitos ja ole hyvä. Kyllähän minä olen itsekin tuolla nauranut monet kerrat. Pakkohan tällaiselle tuurille on jo nauraa. Olen tottunut siihen jo lapsesta saakka... :) Eikun vaan reippaasti matkaan, kerran se kirpaisee. Sama se, täältä Kuopiosta tulee aina joka paikkaan. Ajatte vielä Ruotsin läpi niin saatte enemmän "matkailua", säästätte yhden lauttamatkan. ;) Oikein hyvää viikonloppua sinulle! <3

  VastaaPoista
 9. No olipas teillä tuuria kerrassaan!

  /m

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!