24. elokuuta 2011

Elonkorjuu - SadonkorjuuHupsista heijaa kuinka aika taas kuluu!
Tuntuu että viikossa ei ehdi tehdä mitään. Kylläpä arki taas kiireytyi kun lapset aloittivat koulun. Arki-illat vain pyyhkivät yli.

Elokuu on siitä ihanaa aikaa, että silloin tulee sadonkorjuu aika.
Aherruksella ja rakkaudella kasvatetut kasvit antavat satoaan... tai sitten ei. :)
Onneksi satoa saa edes joku, että siitä voi nauttia muutkin ihmiset.

Meidän sato on vielä aika laiha...
Herukkapensaat (jotka ovat 4 vuotta vanhoja) ovat kitukasvuisesti kasvaneet, joku äkämäpunkki tai vastaava iski niihin heti ensimmäisenä kesänä, 4:stä pensaasta yksi kuollut, kaksi kituu ja yksi heikosti elossa. Eli marjasato laiha.

Seitsemästä (luit oikein) omenapuusta (myöskin 4 vuotta sitten istutettuja, tosin "piiskataimia" silloin): YKSI JA IHAN IHKA ENSIMMÄINEN OMENA!!! :)
Jaoimme sen kristillisesti viiteen osaan että kaikki saivat maistella omaa ensimmäistä omenaa. :) Ystävät ovat pelotelleet omenasadolla kun ovat kuulleet ja nähneet puiden määrän. Kuulemma voimme pistää oman siideripanimon pystyyn... EI PELKOA! :)Onneksi luontoäiti jakaa satoaan kaikille tasapuolisesti. Pitää vain ottaa ja lähteä metsään.
Esikoinen kävi luokkansa kanssa biologian tunnilla Puijon lenkkipoluilla tutkimassa kasveja... tuliaisena äidille pussillinen MUSTATORVISIENIÄ! Namskis!
Itse en ole löytänyt näitä mutta onneksi nyt tiedetään paikat.

Valitettavasti sienimetsän tuliaisena oli myöskin punkki kiinni kyljessä. Illalla saunaan mennessämme neiti huomasi punkin kainalon alla ja hysteria iski heti. Oli juuri viikonloppuna lukenut, kuinka tänä kesänä on ennätyksellisen paljon ollut punkin aiheuttamia aivokuumeita. No, onneksi saimme punkin irtin päineen ja saksineen. Tänään ei enää ollut arka eikä punoitustakaan ole tullut.Muistatteko kun kerroin huvimajastamme?
Elokuun alussa vietimme eräänä lauantaina huvimajamme avajaisia, kastajaisia.
Huvimaja sai nimen: VILLA UNELMA.
(Tosin isäntä ehdotti ensin "Ekovillaa" kierrätysidean takia, jostain syystä hylkäsin sen... :P Lapset ehdottivat Villa Hyrlaa, tämä on kummilapseltamme opittu sana, voin avata sitä sen verran että miettikääpä millainen ääni kuuluu kun tulee oksennus... :P Sitäkään en hyväksynyt... )

Avajaisiin oli kutsuttu naapureita ja siskoni perhe. Naisilla piti olla kesäinen hattu, miehillä kukka rinnassa. Mukava ilta!Viime viikolla kuopuksemme järjesti synttärijuhlat kavereilleen. Heinäkuussa, oikeana synttärinä, on kaveritkin lomalla ja osallistuminen on ollut vaihtelevaa.
Aliisa halusi järjestää juhlat huvimajassa. Tytöt tykkäsivät kovasti olla "omassa rauhassaan".On se jännä juttu, silloin kun lapset olivat pienempiä, jaksoi järjestää paljon, paljon paremmat synttärit. Leipoa, askarrella ja ohjelman keksimiset. Nyt kun lapsia ei tarvitse vahtia koko ajan haukkana, niin mamma laiskistuu ja menee sieltä missä aita matalin. Tosin silloin olinkin hoitovapaalla, päivän kotona. Työpäivän päätteeksi ei paljon paukkuja jää, onneksi on esikoinen jo sen verran osaava että pystyy auttamaan...
Joskus tuntee syyllisyyttä kun ei ole järjestänyt ohjelmaa tms. mutta sitten huomaa että lapset kyllä osaavat itse järjestää ohjelmaa ja mieluista sellaista. Sitä vaan ottaa turhia paineita, silly me!

Täällä blogeissa on niin ihania super-äitejä, että itselle tulee jonkinasteinen morkkis heidän juhlia katsellessa. Meidän lapset aina katsovat muiden blogien synttäreitä ja huokaileivat ihastuksissaan... :)
Kiitos kun saamme päästä edes kuvilla mukaan! :)Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

7 kommenttia:

 1. Onnea Villa Unelmalle! Ja miten ihanat avajaiset teillä on täytynyt olla! :)
  Huippu idea tuo "kesäinen hattu ja kukka rintaan" -juttu!! Noin sen pitää mennäkin, että on pukukoodit ja kaikki - tietysti leikkimielellä ;)

  VastaaPoista
 2. Tuo huvimaja on kyllä ihana! Ja hienon nimenkin sai :) Ihanalta kuullosti kemut! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Et viitsisi jakaa tuota mustien torvisienien sijaintia... :D
  Tuo huvimaja on kyllä ihana, varmaan huippu just juhliin ja illanistujaisiin!

  VastaaPoista
 4. On hyvä olla erilaisia Unelmia...! =)

  /m

  VastaaPoista
 5. Memmi: Kiitos paljon!! <3

  Satu: Kiitos sinullekin! :)

  HoO: Kiitos! <3 Oli hauska odotella vieraita ja nähdä minkälaiset viritykset olivat vetäneet... :) Ja kaikki lähti mukaan, hienoin idea oli sipulinkukka rinnassa eräällä naapurin isännällä... :) Ja toinen oli laittanut puvun päälle, kun ei tiennyt miten muuten olisi kukan rintaan laittanut... :) Kivaa oli!

  Nonnukka: Kiitos, itselläsikin on huippu-upea huvimaja!! Aivan ihana!

  Johanna: :) Pesistadionilta luontopolkua ylös vain... :) Ja kiitos!

  Huumi: Sanopa muuta! :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!