29. kesäkuuta 2011

Juhlat ja loma lähestyy


Onpa ollut lämmintä! Tulin pikaisesti päivittämään että elossa ollaan ja tapansa mukaan, kiirettä piisaa. Ihania perhosia lentelee normaalia enemmän pihallamme, tämän ritariperhosen kuvan nappasin kukkapenkistäni.

Viikonloppuna juhlimme kaikkien kolmen neidin synttäreitä kerralla. Olen vielä viimeisiä päiviä töissä tällä viikolla, sitten alkaa loma!

Olemme puuhastelleet pihalla keskeneräisten touhujen kimpussa, minä siis töiden jälkeen illalla.Tässä yksi kohde jonka kimpussa olemme olleet, kierrätys tarpeista tehty huvimajamme. Tiilet purkutiiliä, ikkunat tätieni vanhoja, puuosat talomme ylijäämä puita ja oman tontin puista sahattuja, ovet Keltaisesta Pörssistä (vanhat täyspuiset pariovet). Ainoat uudet tarvikkeet valokatteet katossa. 


Viime syksynä sain muuraukset tehtyä purkutiilistä. Olipa muuten hommaa kun oli eri paksuisia, levyisiä ja pituisia tiiliä. Kieli keskellä suuta piti muurailla.Mies sai tehtyä rungon ja laitettua ikkunat ja katon joulumyyjäisiimme mennessä. Ovet laitoimme kiinni joulukuussa. 

Viikonloppuna innostuimme tekemään loppuun. Mies laitteli nurkka- ja reunalautoja ja teki pienille tuuletusikkunoille paikat, minä maalailin. 


Tänään hän sai laitettua raakalaudoista nuo päädyt sisäpuolella loppuun.


Minä tietysti heti laittelin tuikut, lyhdyt ja liinat paikoilleen.Viimeinen loppusilaus, viime kesänä ompelemiani lippuviirejä...

Vielä pitäisi saada kaksi pientä tuuletusikkunaa asennetuksi, jonkinlainen kivilattia laitettua sekä räysteiden jatkaminen. Sisäpuolelle minulla on vielä tulossa toiseen päätykolmioon 1920 -luvun puusukset, himolaskettelijoita kun olemme... Eli matka vielä jatkuu!! Ajattelin laittaa nyt joitain kuvia, kun näitä on pyydetty. Nyt vasta ilkeää edes vähän näyttää kun nurkat eivät irvistä... ;)

Voi olla että päivityksiä tulee vasta alkuviikosta, loppuviikko siivotaan, leivotaan ja laitetaan juhlia... töiden päälle siis! (Onkohan joku jo loman tarpeessa...?)
JA JUHLITAAN!

Luvassa ainakin tyttöjen oma tekemiä tanssi-/ voimistelu esityksiä 5 kpl sekä neljän maalin pelausta, mikäli sää sallii. Tyypilliset meidän perheen synttärit... Actionia pitää olla!! :)


7 kommenttia:

 1. Voi miten ihana!! Meillä tuolla myös alkuvaiheessa kesähuone :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kesähuone! Juuri tuollaisesta tiilikivijalalla olevasta haaveilen itsekin, tiilten keräys on kuitenkin vasta alkanut, joten ihan äkkiä emme rakentamaan pääse :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi että on ihana kesähuone. Tiilijalka on aivan upea! Tsempit viimeisiin työpäiviin ja oikein mukavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista on! Rentouttavaa lomaa ja mukavia juhlia! /m

  VastaaPoista
 5. Siis apua miten UPEA! Kyllähän tuolla nyt kelpaa sitten viettää jos jonkinlaista juhlaa/iltaa tms.

  Erinomaista kesän jatkoa teille!

  VastaaPoista
 6. Nonnukka: Rakentamisen iloa! ;)

  Katja: Kiitos! Itsekin ihastuin aikoinaan (joskus 2000 -luvun alussa) tuohon purkutiili viritykseen. Siitä lähtien se on "vainonnut" minua. Keräämisen iloa! (Me saimme kaatopaikan kasasta suurimman osan, nätisti lajiteltuna siellä...)

  Virpi: Kiitos ja oikein mukavaa kesää sinullekin! <3

  Huumi: Kiitos sinulle! Oikein mukavia kesäpäiviä sinnekin!

  HoO: Kiitos paljon! Jonkin asteiseksi juhlamajaksihan sitä tehtailtiinkin... Esikoinen jo suunnitteli vaikka minkälaisia juhlia sinne! Oikein ihanaa kesää sinnekin päin! <3

  VastaaPoista
 7. Oiii, tosi ihana!!! Meilläkin olis tuollaisia purkutiiliä, mutta en oo keksinyt mitä niistä tekisin... Hieno idea tehdä kivijalka!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!