25. maaliskuuta 2011

TALOJA, PIHOJA!
Ameriikassa kaikki on suurta, talot, pihat ja drive wayt... :)

Ainahan noita on TV:ssä, lehdissä ym. tullut ihailtua.
Moni kakku päältä kaunis... Nimittäin itse rakentaneena, joka ikisessä rakentamisen vaiheessa mukana olleena ja tehdessä oppii yhtä sun toista rakennuksista.
Rapakon takana vieraillessa on tietysti mielenkiinnosta seurannut myös keskeneräisiä taloja, kuinka ne oikeasti tehdään... 

 
Puurunkoa, pitkästä tavarasta, vaneria tms. ja päälle koristekiveä ja rappausta. Ei pahemmin lämpöeristeitä (joka paikassahan niitä ei tarvitakaan, mutta myös pohjoisissa osavaltioissa olemme nähneet tällaisia rakenteita), vesieristeitä ja moninkertaisia seinärakenteita, puhumattakaan ikkunoiden rakenteista. Siellä vieraillessa ja ollessa on tullut koettua yhtä jos toista. Taloissa on vetänyt kuin ladon ovista, yläkerran vesivahingot tulevat hyvin äkkiä alakerran katosta läpi, ilmastointikoneet vuotavat iki-ihanille kokolattiamatoille, jne.jne. Hienoissa ja kalliissakin taloissa... :)Mutta... jos he jonkin osaavat, niin pihat ja talojen ulkonäöt!
Niihin panostetaan todella paljon. Ja siellä puutarha-firmat elävät! Nimittäin kyllä tuo kauneus ja siisteys on melko pitkälti firmojen suunnittelu, teko ja huoltopalvelun ansiota! Todellisuudessa ei ne emännät siellä hirveästi pihoilla pyllistele, kuoki, istuta, rapsuta ja ajele nurmikkoa, kuten "Wisteria Lanella"... ;)Kerran - kaksi viikkoon huoltofirma tulee ja ajelee nurmikot, kitkee, hoitaa penkit, kastelee ja haravoi. Muuna aikana nurmikon sisään asennetut "sprinklerit" hoitavat napinpainalluksesta kastelun, yöaikaan tottakai! :)
Ei siellä tarvitse kastelukannujen kanssa juosta hikipäässä jokaista penkkiä kastelemassa. Eikä tule kiistaa naapureiden kanssa, että naapurin ajamaton nurmikko pilaa näkymän kadulla. Monesti nuo firmat ovat tehneet sopimukset koko alueelle, joten samantien käydään naapurissakin. 

Tosin näin se on melko pitkälti tietyillä asuinalueilla... Niissä joissa ajellaan isommilla maastureilla ja joissa talojen koko on "300m2 ylöspäin". Näillä asunalueilla nimittäin on tietty vaatimus jo alueella.
Kyllä perus-duunareiden alueilla vielä joutuu itse ajelemaan nurmikoita. Jos niitä nimittäin on, kunnollisen kastelun puuttuessa... ;) Ja sitten tietyillä alueilla pihoilla ei ole mitään väliä... Eli kyllä kirjo on todella suuri siellä.Itsestäni kyllä on kiva suunnitella pihaansa itse, kaivella, kärrätä, ajella, kastella jne. Huomaamatta saa hyvää hyötyliikuntaa ja raitista ilmaa siinä sivutuotteena.

Mutta kivahan näitä pihoja on tutkailla. Sieltä saa paljon istutusideoita ja miksei talon ulkonäkö ideoitakin!  Niihin kun on panostettu paljon!!! :)Kevättä ja kesää odotellessa... ;)

Huomenna arvotaan!!
7 kommenttia:

 1. On nuo kyllä vaan kovin inspiroivia kuvia:) Vaikka sitä tietääkin, että omistajat eivät itse niitä hoida, eikä itse voi kuin unelmoida tuollaisista pihoista, niin kyllä niistä silti jotain inspiraatiota saa omaan pihasuunnitteluun:) Kiitos siis näistä kuvista!:)

  VastaaPoista
 2. Talot on kyllä komeita, ja hienoja on pihatkin, mutta näkeekö niissä todellisuudessa sitä "idylliä" jossa lapset pelaavat nurtsilla palloa ja labradorinnoutaja pomppii mukana?

  VastaaPoista
 3. Syysunelma: Nimenomaan, jotain ideaa sieltä, toinen täältä... :)

  Katja: Juuri näin! Eipä siellä hirveästi pihalla touhuta. Jotenkin me suomalaiset ollaan ihan eri tavalla ulkoilma -ihmisiä. Meillä ainakin terassi ja patio on kesällä toinen olohuone ja pihalla viipotetaan enempi vähempi. Ja kyllä itse tehty ja hiellä ja "verellä" saavutettu on aina oma juttunsa! Enemmänkin ovat "tauluja" kuin idyllisiä koteja.

  VastaaPoista
 4. Moni kakku päältä kaubnis, vai miten se menikään...
  Aivan ihanan näköisiä nuo talojen pihat ja tottakai talotkin, mutta lämmityskustannuksien vuoksi ei täällä Suomessa paljon tuonnäköisiä taloja näy.
  Joskus tulee seurattua amerikkalaisia remonttiohjelmia ja kun katsoo lopputulosta, niin se ei menisi täällä edes läpi... onneksi.

  VastaaPoista
 5. Taisin eksyä ensimmäistä kertaa blogiisi ja täytyy sanoa, että ihastuttava blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 6. Jopas oli ihania kuvia, wau! Täällä blogistaniassa on ihana olla kun suunnittelee omia reissuja niin näkee vinkkeä ja saa jakaa kokemuksia.Kiitos!Hauskaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 7. Mia: Joo, eivät taitaisi ihan EU:n säädöksiä täyttää... :)

  Anttis: Kiitos ja tervetuloa uudelleen! :)

  Marjo: Kiitos samoin! Kyllä täällä blogimaailmassa oppii yhtä jos toista... :) Oikein hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!