22. helmikuuta 2011

Pellava -friikki


Ada tyttäremme huone on puna-valko-sininen väritykseltään. Hänellä on siellä farkku- sekä USAn ja Englannin lipputeema. Adalla on jo Englannin lippu tyyny, mutta hän halusi lisäksi USAn lipputyynyn. Olen nähnyt tällaisia useassa ulkomaisessa sisustuslehdessä ja sittemmin myös täällä blogimaailmassa. Joten oikaisin linjoja ja ompelin hänelle tyynyn, melko helposti... Isäntä toi viimeksi Helsingin reissultaan Ikeasta tuota raitakangasta. (Arvatkaa minkälaiset ohjeet piti antaa että onnistui... ja voin sanoa että seuraava leikkaaja samasta kangaspakasta ihmettelee mikä olento pakalla on käynyt... En ole koskaan nähnyt sellaista leikkausjälkeä... ;) Voitte myös arvata oliko siis suora vai "sik-sak"...)
Tähtikangas Eurokankaasta. Eli melkko helppo nakki! ;)

Sitten itse aiheeseen...


Tein melkoisen löydön... Työkaverini sattui kuulemaan pellavan kaipuustani ja hän kertoi omistavansa kasan pellavia. Lupasi tuoda minulle näytille ja niinpä pääsin käsiksi monenlaisiin pellaviin! Pyyhepellavaa, luonnonvalkoista, harvempaa "pussukka-pellavaa" jne.

Voitte uskoa kuinka täpinöissäni olin! No, kaupat syntyivät ja tiesin jo heti ensimmäisen kohteenkin...Äidilläni oli eilen synttärit ja isälläni ensi viikolla. Äitini on aina valittanut, kuinka entiset pellavapyyhkeet alkavat olla jo läpikulutettuja ja mistään ei löydy yhtä hyviä ja vastaavia. Hänen mielestään parhaiten kuivaa kunnon pellavapyyhe. (Itse tykkään enemmän froteisista... ;D)

Kuin tilauksesta sain kankaat ja tein heille syntymäpäivälahjaksi pyyhkeet. Kirjoin tietty "Mummun" ja "Vaarin" että ei tarvitse kinastella kumpi on kumman... ;)

Ja samalla kun kuivaavat muistavat tyttärensä... hih!15 kommenttia:

 1. Upeat pellavaiset lahjat olet ommellut!!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa pellavaa ja paljon!
  Sit eiku koneella surraamaan pakat käyttöön =)
  Mukavaa loppuviikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
 3. Olipas iloinen juttu kun sait pellavaa. Ja ihan huippu lahjaidea. Itse tehty on aina arvokkain lahja. Mukavaa keskiviikon jatkoa <3

  VastaaPoista
 4. Ootpa saanu taas kaunista aikaan! Kyllä kelpaa vanhempiesi nyt kuivatella itseään =)

  VastaaPoista
 5. Upea lahja, arvokas. Täälläkin tykätään kovasti pellavasta. Ja tuo tyyny on hieno. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan raikas tuo lippu tyyny :) Olen itsekkin tehnyt meille kaikille omat pyyhkeet. Silloin on helppo sanoa lapsille, että älä vie minun omaani ;)

  VastaaPoista
 7. Ai, että miten on upeat pyyhkeet! Pellava on kyl ihana materiaali!

  VastaaPoista
 8. Helmikummun Heidi: Kiitos sinulle!

  Elämän Helmiä: Kyllä sitä varmaan surraillaankin... ;) Kiva kun on matskua josta voi sitten tehdä lahjoja ja viemisiä! Mukavaa viikkoa sinullekin!

  Johanna: Kiitos kaunis! Minä itse ainakin arvostan itse tehtyä lahjaa (tietää kuinka paljon ajatusta on uhrattu), uskoisin vanhempienikin tykkäävän. Mukavaa päivänjatkoa myös sinulle!<3

  FanniAuroora: Kiitos kaunis! <3

  Memmi: Kiitos taas sinulle! <3

  HoO: Kiitos! :)

  Mia: Kiitos! Eikö olekin hyvä olla nimetty... meilläkin kinastellaan välillä pyyhkeistä... :)

  Nonnukka: I agree, pellava on mahtava materiaali!

  VastaaPoista
 9. Pellava ON ihanaa, ja kauniit on tekemäsi lahjat!!!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Milana! Luonnonmateriaalit ovat upeita!

  VastaaPoista
 11. Löysin blogiisi polkujen kautta ja kirjauduin heti lukijaksi. Onpa kauniit käsityöt, wau.

  VastaaPoista
 12. Tervetuloa Pakkasakka! Kiitos sanoistasi!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!