15. tammikuuta 2011

Täydellinen remontti

Olemme seurailleet perheeni kanssa silloin tällöin amerikkalaista TV-sarjaa Hurja remontti (Extreme Makeover Home Edition). Tarina on aina uskomaton ja jenkkisiirapilla kuorrutettu. Ihmetyttää kuinka sellaisia taloprojekteja tehdään hetkessä ja uskomattomalta tuntuu myöskin se mitä kaikkea perhe aina showssa saa. Jotenkin aina on ajatellut, että kaikki ei ole niin kuin ohjelmassa annetaan uskoa.

Näin siis ajattelin aina sinne saakka, kunnes "jenkki-siskoni" perhe(vaihto-oppilas ajalta) valikoitui ohjelmaan ja he saivat uuden kodin!"Siskoni" perhe koostuu 4 pienestä lapsesta (yhdet kaksoset!), siskosta, aviomiehestä ja miehen veljestä. Aviomies ja veli ovat molemmat pyörätuolissa. Entinen talo oli pieni ja hankala pyörätuoleille. Myöskin pienet lapset olivat aina vaarassa jäädä pyörätuolien alle.

James-isä on vietnamilaisen naisen ja amerikkalaisen sotilaan jälkeläinen Vietnamin sodan ajoilta. Hän on sairastanut lapsena polion ja hänet on adoptoitu USA:han. "Veli" on myöskin adoptiolapsi Vietnamista. James on myöskin ollut USA:n paraolympia joukkueessa Seoulissa, Atlantassa ja Sydneyssä. Hän on voittanut mitaleita lentopallosta, koripallosta ja uinnista. James työskentelee sotilastukikohdassa ja hänen työkaverinsa oli ilmoittanut perheen ohjelmaan.Siskoni perheen ovelle koputettiin heinäkuun lopussa -09. Ty Pennington ja crew saapui ovelle ja laittoivat perheen Disneylandiin. Viikossa entinen talo purettiin, tilalle tehtiin täysin uusi ja isompi talo upeine pihoineen ja leikkialueineen.

Kaikki siis tapahtui viikossa! Mukana oli 1500 vapaaehtoista auttamassa yötä päivää. Ennen "raksan" alkamista oli pidetty yhteisössä varainkeruu tilaisuus, jossa yritykset ja yhteisöt lahjoittivat rahaa, materiaaleja, työpanosta ym. urakkaan. Naapurit ja moni muu yhteisön jäsen antoi työpanoksensa joko ruoka-show:ssa, hanslankarina tai apumiehenä.

Talo siis valmistui ja perhe pääsi kotiin, joka toimii heidän perheelleen. Talon ylläpitäminen maksaa varmasti enemmän kuin aikaisemman talon ylläpito ja niinpä he saivat sähköyhtiöiltä ym. vuosiksi eteenpäin maksuvapautusta, myöskin kalliit yliopistomaksut on maksettu lapsille jo valmiiksi.

Eli tänä päivänäkin löytyy vielä hyviä haltijoita. Perhe sai apua elämiseen ja kansa viihdettä koko rahan edestä. James puhui niin koskettavasti talon paljastuksessa, että sai juosta viime vuonna monessa eri tilaisuudessa puhumassa ihmisille. Eli näin ollen ohjelma poiki myös muuta kuin uuden kodin.

Lisäksi meidän skeptisyys ohjelmaa kohtaa katosi. Siis ihan oikeat ihmiset, oikea perhe, saivat kodin. Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin, niin totta se siis on. Koko show.

Lisää tuosta jaksosta voi käydä kurkkaamassa abc:n sivuilta:3 kommenttia:

 1. Moikka taas!!!

  Olin juuri koneella, kun s-posti piippasi ja luin kommenttisi...ajattelin, että on ihan pakko heti vastata, koska mää mietein tätä asiaa koko yön. Siis siltä kantilta, että kuinka täällä valitin omaa saamattomuutta, kun maailmassa oikeesti on perheitä, joilla ei ole mitään tai asuvat ihan ääriolosuhteissa ja mietin minä tuota sinunkin perhettäsi ja kuinka onni heille kävikään, kun saivat ihan uuden ja upean kodin, koska se oli heille aivan oikeutettua. Menin heti katsomaan linkin ja aivan upean kodin ovat saaneet, tosi hieno juttu!!!

  VastaaPoista
 2. Todella tarpeeseen tuo talo heille tuli! Kävimme -04 vierailulla tuolla Ohiossa, mutta heidän talollamme emme vierailleet, koska talo oli pieni ja ahdas. Kyllähän siinä maassa on paljon noita perheitä, jotka tarvitsisivat samanlaisen onnenpotkun... Kyllä meillä täällä Suomessa kuitenkin melko hyvät olot on. Sorrun itsekin välillä valittamaan turhasta, mieheni aina muistuttaa että aina on ihmisiä joilla menee heikommin. Näinhän se valitettavasti on. Eli nautitaan siitä mitä meillä on!! :) Kiitos kommentistasi! Kiva kun pistäydyit ja tervetuloa uudelleen! :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Löysin nyt vasta sinun blogisi tuolta valkoisen verannan kautta.
  Todella kiva blogi sinulla, kiva lukea Amerikan juttuja koska itsekin olen asunut muutamia kuukausia rapakon takana mutta länsi rannikolla Los Angelesissa.
  Minä seuraan kyllä säännöllisesti Hurjaa Remonttia ;))

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommenttisi tai viestisi minulle. Kiitos paljon!